Rabarberkage? Det her er simpelthen den bedste rabarberkage vi nogensinde har smagt. Og bagt. Tilmed er den nem at gå til, så kagen er super til en kop frisklavet kaffe.
Du skal bruge:
Til dejen:
125 gram smør
200 gram økologisk rørsukker
2 teskefulde vaniljesukker
175 gram økologisk hvedemel
2 økologiske æg
2 strøgne teskefulde bagepulver
1 deciliter mælk
Fyld:
3 stængler frisk rabarber - skæret i tynde skiver
2 spiseskefulde rørsukker
1 teskefuld kanel
Se også: Drømmekage med marcipan (Brovst-kagen)
Sådan bager du rabarberkage:
- Vi stater med at bage rabarber i ovnen. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
- Kom rabarber i en skål sammen med sukker og kanel, og vend det hele godt rundt med en spiseske.
- Kom et stykke bagepapir i et lille fad, rabarber-stykkerne ned i, og bag dem i ovnen i cirka 20 minutter.
- Og så til dejen. Kom smør, sukker og vaniljesukker op i en skål, og smuldr det godt rundt mellem fingrene.
- Bland mel og bagepulver sammen i en anden skål.
- Pisk så æggene i skålen med smør og sukker, og tilsæt gradvist henholdsvis mel/bagepulver og mælken. Pisk til du har en luftig masse.
- Kom dejen til din rabarberkage op i en smurt form, og drys de bagte rabarberstykker ned i dejen. Husk at kagen selvfølgelig hæver lidt op under bagning, og slut af med at drysse noget af den resterende kanel/sukker blanding ud over kagen. Vi har i dette tilfælde lavet to forme med kage, men du kan sagtens også bruge et større. Eller for den sags skyld bage dem som muffins.
- Din rabarberkage bager du ved 185 grader. Kagen her er bagt i cirka 20 minutter, men bagetiden afhænger selvfølgelig af hvor høj/stor kagen er. Når kagen er smuk gylden på toppen, kan du stikke i den med en strikkenål eller lignende, og hvis dejen ikke hænger fast, ja så er kagen færdig.
God appetit. Og glæd dig. Men husk lige, at lade din rabarberkage hvile nogle minutter inden du kaster dig over den.
Kom med din kommentar her