Her får du min opskrift på en lækker pastaret, som samtidig også er hurtig at lave. Pastaretten er med bacon, salvie, ærter og en cremet flødesauce.
Hvem kan ikke altid spise en lækker pastaret fra Italien, og det er lige hvad du får her.
Pasta i en cremet sauce med blandt andet bacon, salvie og ærter, og det tager næsten ingen tid at trylle sådan en pastaret frem.
Jeg har brugt pasta af typen mezzi, der er en klassisk italiensk pastatype, som du kan købe i mange supermarkeder.
Jeg går altid ud fra råvarer, som man faktisk kan få fat i uden for meget bøvl.
Prøv også at lave pastaretten med håndskåren bacon - det smager altså bare bedre.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på lækker pastaret
Ingredienser
- 250 gram bacon gerne et helt stykke bacon skåret i tern
- 400 gram pasta gerne pastatypen mezzi - eller hvad du har
- 200 gram ærter frosne eller friske
- 1 bundt salvie hakket
- 1 bundt oregano frisk eller en teskefuld tørret oregano
- 4 deciliter fløde eller madlavningsfløde
- Lidt citronsaft friskpresset
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Du får den bedste pastaret ved at købe et stykke tørsaltet bacon, som du så selv skærer ud i grove tern. Men de færdigkøbte bacontern kan også anvendes.
- Steg bacontern næsten sprøde på en pande tilsat en smule smør eller olie.
- Kog pasta som anvist på pakken. Pasta koges i letsaltet vand.
- Kom ærterne ned til baconen sammen med salvie og oregano, og lad det simre et minuts tid.
- Tilsæt så fløde og lad det creme ind. Du kan også anvende en madlavningsfløde, som jo indeholder langt mindre fedt og kalorier.
- Smag den cremede pastasauce til med lidt citronsaft og friskkværnet peber. Tilsæt salt om nødvendigt, men vær opmærksom på, at baconen allerede har saltet en del.
- Vend den kogte pasta i - og tilsæt eventuelt lidt af kogevandet fra pastaen, hvis du ønsker lidt mere sauce.
Næringsindhold
Tips
Sådan en lækker pastaret kan serveres som den er - eller med en lækker spinatsalat til.
Også gerne med et stykke italiensk madbrød - eks. ciabatta eller focaccia.
Se også disse skønne pastaopskrifter:
Comments
No Comments