Kyllingelår i ovn er både en nem, dejlig og billig aftensmad, og her er opskriften på ovnstegte kyllingelår, der serveres med en lækker broccolisalat.
Opskriften på kyllingelår i ovn er beregnet til fire personer.
Ingredienser til kyllingelår i ovn
4 store kyllingelår (jeg har anvendt kyllingelår fra Løgismose)
2 spiseskefulde olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Frisk timian
Fremgangsmåde
- Dup kyllingelårene tørre med et stykke køkkenrulle, og smør dem godt med olivenolie.
- Derefter gnider du dem med lidt salt og friskkværnet peber.
- Læg derefter kyllingelårene i et ildfast fad. Eventuelt beklædt med bagepapir, så du sparer noget rengøring efterfølgende.
- Fordel lidt frisk timian over lårene, og lad dem stå og trække 5-10 minutter.
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft, og stil fadet ind i ovnen.
- Steg kyllingelårene i cirka 40 minutter midt i ovnen.
- Hvis ikke du har varmluft i din ovn, kan du stege kyllingelårene ved både over- og undervarme tændt, og så stege dem i 40 minutter ved 210 grader.
Så har du nu virkelig møre og saftige, ovnstegte kyllingelår med meget sprødt skind.
Til de ovnstegte kyllingelår skal du servere en frisk og dejlig broccolisalat.
Du kan også servere en bagt kartoffel til kyllingelårene og salaten, men broccolisalaten er så nærende, at man faktisk ikke behøver andet tilbehør.
Note: Du kan også gnide kyllingelårene med hvidløgsolie. Pres to fed hvidløg ned i olivenolien, mas det godt sammen, og smør så kyllingelårene med hvidløgsolien.
Se også mine opskrifter på:
Kyllingelår i fad med spidskål
Din huskeliste
Du kan tilføje opskriften til din egen og personlige huskeliste, så du altid kan finde dine favoritter igen.