Min opskrift på kyllingelår med stegt pastasalat, der er en populær ret for alle i familien. Samtidig er retten både sund og nem at lave.
Kyllingelår med stegt pastasalat er en skøn hverdagsret med masser af smag, og så er retten altså både nem at lave og rimelig billig.
Jeg beregner 3 kyllingelår pr. person, men det kan du jo selv rette til. Og pastasalaten steges og samlet let på panden, og den er også virkelig god i smagen.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på kyllingelår med stegt pastasalat
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
Sticky kyllingelår
- 12 kyllingelår
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 2 spiseskefulde soja
- 2 spiseskefulde tomatketchup
- 2 spiseskefulde honning
- salt og friskkværnet peber
Stegt pastasalat
- 3 spiseskefulde olivenolie
- 100 gram løg - hakket
- 4 fed hvidløg - hakket
- 100 gram gulerødder - i små tern
- 100 gram bladselleri - i små tern
- 1 rød peberfrugt - i små tern
- 250 gram pasta - koges al dente
- 2 teske oregano - tørret
- citronsaft - friskpresset
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til kyllingelår med stegt pastasalat starter du med at lægge 12 kyllingelår i et ovnfast fad eller bradepande. Gerne på bagepapir, da det letter rengøringen. Drys dem med lidt salt.
- Bages nu i 25 minutter ved 200 grader varmluft.
- Imens røres 2 spiseskefulde olivenolie sammen med 2 spiseskefulde soja, 2 spiseskefulde tomatketchup, 2 spiseskefulde honning og salt og friskkværnet peber til en lækker og spicy marinade.
- Efter de 25 minutter skrues varmen i ovnen ned til 180 grader varmluft, og kyllingelårene pensles med marinaden. Steges derefter færdige i yderligere 5-7 minutter. Krydres med salt og peber.
- Imens kyllingelårene er i ovnen kan du lave din stegte pastasalat. 100 gram løg, 4 fed hvidløg, 100 gram gulerødder, 100 gram bladselleri og 1 rød peberfrugt gøres klar som beskrevet.
- Kom 3 spiseskefulde olivenolie på en varm pande og dyb pande, og kom alle grøntsagerne på panden. Steges nu ca. 10 minutter, hvor du indimellem vender det rundt. Til sidst kan der skrues lidt ned for varmen.
- Kog 250 gram pasta all dente. Jeg har brugt små makaronipastaer her, men du kan bruge hvad du synes. Pastapenne eller pastaskruer er også fine.
- Kom de kogte pastaer over i panden til grøntsagerne, og gerne sammen med lidt af pastavandet. Tilsæt også 2 teske oregano, og smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Kan det fryses?
Næringsindhold
Tips
Kyllingelår med stegt pastasalat serveres med det samme. Gerne sammen med et stykke brød, og det kan være focaccia eller ciabatta. Velbekomme.
Del dine ideer og tanker med os andre her: