Kylling på spyd: Her er opskriften på den møreste kylling med det sprødeste skind! Kyllingen laves på rotisserie (grillspyd) og pensles med hvidløgsmarinade. Den roterende kylling får den helt rigtige smag af grillkylling.
Kylling på spyd er en super god måde at tilberede kyllingen på, for du får altid et virkelig mørt stykke kød.
Her er den grillet med en god og hjemmelavet hvidløgsmarinade, der lige giver den prikken over i'et.
Opskriften er til fire personer.
Til kylling på spyd anvendes
1 økologisk kylling på ca. 1800 gram
1 teskefuld salt
Marinade til kylling på rotisserie laver du af
1 deciliter olivenolie
3 pressede fed hvidløg
2 teskefulde paprika
1 teskefuld salt
Sådan laver du den bedste og møreste kylling på spyd:
- Bland ingredienserne til hvidløgs- og paprikamarinaden sammen i en skål, og rør den godt igennem.
- Rengør kyllingen og dup den tør med et stykke køkkenrulle.
- Bind eventuelt vinger og lår fast med et stykke bomuldssnor, så de ikke falder af under turen i grillen, da kyllingen altså bliver meget mør!
- Træk kyllingen på grilspyd / rotisserie, og varm grillen op med begge brændere. Jeg har grillet kyllingen i min Weber Q3200 gasgrill, og her skal varmen bare have fuld skrald.
- Sluk så den inderste brænder, da du skal grille kyllingen ved indirekte varme. Sæt resten af din rotisserie på plads i grillen, og sæt spyddet med kyllingen fast, og begynd nu at rotere kyllingen rundt.
- Giv den lidt salt på alle sider - og det er nemmest når den begynder at rotere! Stil også en alubakke med lidt vand i bunden ind under kyllingen.
- Luk låget, og nu skal kyllingen grilles og rotere i en time og 30 minutter. Måske lidt mere. Og nej, kyllingen bliver ikke tør.
- Hold en temperatur i grillen på omkring 200 grader, og i min gasgrill passer det nogenlunde med fuld smæk på den yderste brænder, og den inderste slukket,
- Efter et kvarter letter du låget, og nu pensler du kyllingen grundigt med marinaden. Luk låget igen.
- Efter yderligere en halv time pensler du igen grillkyllingen grundigt med marinaden, og lukker igen låget, hvor kyllingen nu skal grilles færdigt.
- Når tiden er gået kigger du til kyllebassen, og sikrer at skindet er sprødt. Hvis ikke, ja så giver du den lidt mere.
- En mulighed er også at fjerne alubakken, og tænde den inderste brænder for halv kraft, og så grille den færdig indtil skindet er knasende sprødt.
Tag kyllingen af, del den i otte stykker, og servér straks.
Hej har også en 4400 prof og låget kan lukkes helt hvis det er monteret korekt jeg bøvled lidt med at få det til at passe men det kan godt lykkes. Jeg vil glæde mig til at prøve denne opskrift
Hej eksperter, jeg har netop købt en charbroil 4400 professionel, hvor jeg ville prøve kylling på rotisseri, jeg kan ikke lukke låget helt for akslen, der går ind i motoren, er det normalt ?? Har tjekket om monteringen har fejlet, men det tyder intet på ??
PS kyllingen blev super god trods låget gabte ca 5 cm. 200 grader under tilberedningen..
håber i kan afklare om det er normalt?
Hej Morten
Tak for det - og denne kylling bliver super lækker og mør. Så prøv den endelig.
Jo, du kan sagtens prøve andre grillkrydderier i stedet for denne hvidløgsolie med paprika - eksempelvis blot nøjes med paprika. Tørret timian er også godt.
Med de bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk.
Wow det ligner en kylling man skal prøve, det lyder meget lækkert og nemt så den laver jeg lige. Kan man krydre kyllingen med andre ting ?
Vh Morten V.