Her får du en lækker opskrift på makaroni med kylling, og det er en ret, som du kan lave på omkring 25 minutter. Med tomat, fløde, makaroni og kylling.
Makaroni med kylling er en virkelig dejlig og nem opskrift fra det italienske køkken, og den laves i en vidunderlig fløde- og tomatsovs.
Først ovnbages masser af tomater for at give mere smag, inden hele retten samles i en store pande. Eller en gryde, hvis du foretrækker det.
Makaroni kan i øvrigt være flere ting. Dels de lange rør som spaghetti, men med den forskel, at makaronien er hul.
Men den kan være korte og bøjede rør, der er noget større, og det er dem, som jeg har anvendt i denne opskrift.
Som sådan kan denne ret dog også sagtens laves med pastaskruer eller pastapenne, selvom det jo så selvfølgelig ikke længere er en helt rigtig makaroni med kylling.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Ingredienser til makaroni med kylling
500 gram tomater
1 rød peberfrugt
Balsamico
Olivenolie
450 gram kyllingebryst
2 rødløg
3 fed hvidløg
2 stængler bladselleri
1 teskefuld tørret oregano
2,5 deciliter fløde
140 gram tomatpasta
1 bouillonterning
400 gram makaroni
1 potte frisk basilikum
Salt
Peber
Fremgangsmåde
- Jeg har her anvendt cherrytomater, der halveres og lægges i et ildfast fad sammen med peberfrugt i strimler. Kom en sjat balsamico, olivenolie, oregano og lidt salt ved og vend det rundt. Bages 20 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft.
- Kyllingebryst steges i en smule olie på en varm pande. Tages af og krydres med salt og peber. Kyllingen skal være gennemstegt, så regn med det tager cirka fem minutter på hver side.
- I en stor pande sauteres grofthakket rødløg og hvidløgsfed i skiver i olivenolie. Uden at tage farve. Sauter i 2-3 minutter.
- Sæt imens din makaroni over og kog den som anvist på pakken i letsaltet vand.
- Tilbage til panden, hvor bladselleri i skiver kommes ved løg og hvidløg. Lad sautere et par minutter mere.
- Kom oregano, fløde, tomatpasta og en bouillonterning ved. Smuldr gerne lige bouillonterningen i. Lad det simre mens du gør klar til det næste skridt.
- De bagte tomater og peberfrugt tages ud af ovnen og kommes i panden.
- Kyllingen skæres i grove tern, der kommes i flødetomatsovsen.
- Makaronien sigtes og kommes ved. Der må følge en smule pastavand med.
- Smag din makaroni med kylling til med salt og peber.
- Bladene fra en potte basilikum vendes i til allersidst lige inden servering.
Servering
Makaroni med kylling serveres straks, eventuelt sammen med let frillicesalat og et godt stykke ciabattabrød.
Se i øvrigt også hvordan du laver makaroni med bagte tomater som en vegetarret.
Del dine ideer og tanker med os andre her: