Se en lækker opskrift på kylling med karry og vindruesovs. Kyllingen kan enten steges i ovn eller grill, og grønne vindruer vendes i sovsen.
Kylling med karry og vindruesovs er god aftensmad, der er ret nem at lave.
Kyllingen kan tilberedes i ovn eller grill, hvor den skal have cirka 50 minutter, og mens den steger, kan du lave tilbehøret.
Og sovs med vindruer smager dejligt til den møre kylling.
Opskriften er til fire personer.
Til kylling med karry og vindruesovs skal du bruge:
1,5 kilo økologisk kylling
2 spiseskefulde olivenolie
2 teskefulde karry
Groft salt
2 deciliter hønsefond
2 deciliter fløde
2 deciliter grønne vindruer
Salt og friskkværnet peber
Lidt Maizena
Sådan laver du kylling med karry og vindruesovs:
Kyllingen klippes i mindre stykker og lægges i et ildfast fad.
Rør olien sammen med karry, og pensl kyllingestykkerne med karryolien. Drys kyllingestykkerne med groft salt.
Hæld også lidt vand i bunden af fadet, og steg kyllingen i ovn eller grill ved 200 grader, hvor den skal have cirka 50 minutter. Spæd eventuelt med lidt ekstra vand undervejs.
Lav tilbehør til kyllingen. Det kan eventuelt være ovnbagte søde kartofler og en lækker tomatsalat.
15 minutter før kyllingen er klar, går du i gang med sovsen. Kog hønsefond op, og lad det reducere en smule. Tilsæt piskefløden, og lad det igen koge op. Jævn sovsen med lidt Maizena, der er udrørt i lidt koldt vand.
Halvér vindruerne, og lad dem koge med et minut inden servering. Smag vindruesovsen til med salt og peber.
Anret den færdigstegte kylling med sovs med vindruer og det lækre tilbehør.