Her er min opskrift på kylling i tomatsauce med pasta og rucola. Det er en lækker pastaret, der er nem at lave, og som ikke tager mere end 20 min.
Kylling i tomatsauce er en lækker opskrift fra det italienske køkken, og den er både nem og hurtig at tilberede.
Pastaretten laves med kylling, der tilberedes sammen med blandt andet løg og hvidløg i en lækker tomatsauce, og til sidst vendes rucola og pasta i.
Retten kan laves på omkring 20 minutter, og her får du smagen af Italien hjem i dit køkken. Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på kylling i tomatsauce
Kylling i tomatsauce med pasta og rucola
Ingredienser
- 500 gram kyllingefilet - i mindre tern
- 2 rødløg - grofthakket eller i tynde både
- 3 fed hvidløg - finhakket
- 1 deciliter hvidvin - helst en tør hvidvin
- 4 spiseskefulde balsamico
- 1 dåse flåede tomater - eller hakkede tomater
- 2 deciliter vand
- 1 terning bouillon - gerne høns
- 75 gram rucola
- 400 gram pasta - eks. skruer eller penne
Sådan gør du
- Kyllingefileterne skæres i mindre tern og brunes af i en smule olie i en stor og varm pande. Krydres med lidt salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt derefter løg og hvidløg, og lad det svitse et minut.
- Så kommer du hvidvin i, som næsten koges væk, inden balsamico tilsættes og igen næsten koges væk.
- Hæld flåede tomater i sammen med lidt vand og en smuldret bouillonterning, og lad nu din kylling i tomatsauce simre i ca. 10 minutter.
- Imens koger du pasta som anvist på pakken. Husk, at pastaen skal være al dente. Altså med lidt bid.
- Vend rucola i tomatsaucen lige inden servering, hvorefter pastaen også vendes i.
- Smag til med salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Kylling i tomatsauce med pasta serveres straks, og meget gerne med et stykke brød til. Jeg foretrækker generøse skiver af ciabattabrød til.
Se også disse lækre pastaopskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: