• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Kylling i flødesovs lavet i fad med grøntsager

billederesultat for kylling i flødesovs
Kylling i flødesovs er en virkelig lækker ret, som laves i bradepande eller ildfast fad. Det er en samlet hovedret, for den indeholder også kartofler og gulerødder. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  29. april 2024 - Udgivet:  15. august 2023

Del gerne:
529
SHARES
FacebookMessenger529PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du min opskrift på en lækker kylling i flødesovs, der nemt laves i et fad i ovnen. Retten indeholder også kartofler og gulerødder.
  2. Opskrift på kylling i flødesovs
  3. Kylling i flødesovs lavet i fad med grøntsager
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4.8 fra 36 stemmer
Gå til opskrift

Her får du min opskrift på en lækker kylling i flødesovs, der nemt laves i et fad i ovnen. Retten indeholder også kartofler og gulerødder.

Kylling i flødesovs er en nem og lækker ret, som du kan lave i ovnen.

Det er sådan set en perfekt kombination af kylling og flødekartofler, og det hele laves i samme fad.

Jeg synes man får det bedste resultat når kyllingekødet lige brunes af på panden, men man kan godt komme det rå kød i bunden af fadet. Efter en time i ovnen er der ingen problemer i forhold til råt kyllingekød.

Men som sagt gør det noget godt for smagen af bruge kødet inden.

Mængden af gulerødder og kartofler kan du jo også justere som du synes, men husk at slutte af med et lag kartofler, der dækker hele overfladen.

Og så er det vigtigt, at du snitter gulerødder og kartofler tyndt, så de kan nå at blive møre. Brug eventuelt et mandolinjern.

Opskriften er beregnet til fire personer. Se også min opskrift på kylling i fad med champignonflødesovs.

Opskrift på kylling i flødesovs

billederesultat for kylling i flødesovs

Kylling i flødesovs lavet i fad med grøntsager

Her får du min opskrift på en lækker kylling i flødesovs, der nemt laves i et fad i ovnen. Retten indeholder også kartofler og gulerødder.
Bedømmelse
4.8 fra 36 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time
Samlet tid: 1 time time 15 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 450 g kyllingebryst
  • 1 rødløg
  • 1 bundt forårsløg
  • 3 gulerødder
  • 400 g kartofler
  • 3 tsk paprika
  • 1 tsk oregano - tørret
  • 5 dl madlavningsfløde
  • 2,5 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Kyllingebrystfileter skæres i strimler, som brunes godt af på en pande med lidt olie. Krydr med et par teskefulde paprika, salt og peber.
  • Læg derefter kyllingestykker i et ildfast fad eller en bradepande.
  • Rødløg snittes fint og forårsløg skæres i en centimeter tykke skiver. Gulerødder snittes i tynde skiver, og det samme med kartoflerne. Medmindre kartoflerne er virkelig beskidte behøver du ikke skrælle dem, men blot nøjes med at vaske kartoflerne. Fordel nu halvdel af løg og forårsløg over kyllingekødet, og læg derefter gulerødderne på som et lag.
  • Drys en teskefuld paprika på sammen med en teskefuld tørret oregano. Krydr også med lidt salt og peber.
  • Læg så resten af løg og forårsløg på og slut af med et lag kartoffelskiver.
  • Hæld madlavningsfløde og fløde ved og krydr med en smule mere salt og peber.
  • Stil fadet med kylling i flødesovs ind i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og her skal det nu have en time. Bliver overfladen for mærk undervejs, kan du lægge et stykke sølvpapir over.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
531
% Daglig værdi*
Fedt
 
30
g
46
%
Mættet fedt
 
17
g
106
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Kolesterol
 
158
mg
53
%
Natrium
 
818
mg
36
%
Kalium
 
1337
mg
38
%
Kulhydrater
 
34
g
11
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
13
g
14
%
Protein
 
33
g
66
%
Vitamin A
 
9112
IU
182
%
Vitamin C
 
34
mg
41
%
Calcium
 
256
mg
26
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Tag fadet den med færdigbagte kylling i flødesovs ud og servér straks med en lækker tomatsalat til.

Gerne også med et stykke nybagt italiensk grydebrød til.

Se også mine opskrifter på:

Pikant kylling i fad - kylling med pikantost

Kylling i karry - nem opskrift på 25 minutter med ris

Kyllingelår med stegt pastasalat

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lotte kristensen

    oktober 29, 2024 at 1:49 pm

    En dejligt og smagfuld ret

    Svar
  2. Britta Sørensen

    januar 01, 2024 at 10:18 am

    Godt nytår 🎉🎊 Tak for mange gode opskrifter i jeres nyheds mail.
    Men kunne det ikke lade sig gøre at videoerne passer sammen med opskrifterne 🙃
    Vh Britta Sørensen

    Svar
  3. lene

    august 15, 2023 at 1:08 pm

    skip gullerødder og hak nogle fed hvidløg - og kom i - drys parmesan og mozarella over før de sidste 30 minutter - og tomatsalat med frisk basilikum og evt hvidløg - er godt tilbehør sammen med det hjemmebagte brød

    Svar
  4. Christa

    marts 26, 2023 at 5:26 pm

    Kan man lave det dagen før, og bare sætte det i ovnen dagen efter

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 26, 2023 at 6:20 pm

      Hej Christa
      Det kan du godt. Lav den færdig, og varm den op dagen efter.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Maria

    januar 22, 2023 at 7:04 pm

    Et KÆMPE hit! Smager Fantatisk!

    Svar
  6. Lillian

    juli 30, 2021 at 6:20 pm

    Dejlig opskrift , hurtig og velsmagende. Godkendt at 3 generationer
    🙂

    Svar
  7. Joan Merete Jørgensen

    oktober 22, 2020 at 5:34 pm

    Kære Holger.
    Jeg har med stor glæde og tilfredshed læst og anvendt mange af dine meget velinformerende og delikate opskrifter. Nu vil jeg lige spørge dig, om man ikke kan bruge en bakke med kyllinge stykker med ben og skind (dybfrost)
    , til din opskrift med kylling i flødesovs og grøntsgager? Venlig hilsen Joan

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required