Saftig og smørmør kylling fra Sødam i grill, der grilles i gasgrill. Kyllingen er marineret med min hjemmelavede grillmarinade og citronsaft.
Tænd gasgrillen op, og smid en god, økologisk kylling fra Sødam i den.
Jeg har her grillet kyllingen i min Weber Q3200, men den kan selvfølgelig tilberedes i den grill du har.
Tid og temperatur er den samme.
Grill først kyllingen ved en god varme i 15 minutter, og derefter ved lavere varme i cirka 50 minutter.
Husk altid at gennemstege fjerkræ, og kernetemperaturen i kylling skal altid være på mindst 75 grader.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til kylling fra Sødam
1 økologisk kylling fra Sødam på cirka 1.400 gram
Marinade
1 deciliter olivenolie
1 teskefuld brun farin
2 teskefulde paprika
1 teskefuld fint salt
1 teskefuld oregano
Citronsaft
1 deciliter øl
Fremgangsmåde
- Bland ingredienserne til marinaden godt sammen, og rør den blank.
- Tjek kyllingen for urenheder, og giv den en omgang citronsaft over det hele.
- Så smører du kyllingen ind i marinaden - sørg igen for at få den fordelt over det hele! Lad den trække 15 minutter.
- Placér så kyllingen i en Weber kyllingeholder, og fyld beholderen med øl. Har du ikke sådan en kyllingeholder, kan du placere kyllingen oven på en øldåse, der er fyldt med ⅔ øl. En såkaldt kylling på dåse i grill.
- Tænd gasgrillen for fuld knald, og når grillen er gennemvarm, sætter du Sødam kyllingen midt i grillen. Den skal grilles ved indirekte varme, så sluk den inderste brænder.
- Giv nu først kyllingen 15 minutter ved høj varme - cirka 225 grader. Skru derefter ned for blusset, og grill kyllingen færdig i cirka 50 minutter ved lav varme - cirka 175 grader.
- Kyllingen er færdig når den har en kernetemperatur på 75 grader.
Tag din kylling af grillen, og lad den hvile 15 minutter inden udskæring.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Kylling fra Sødam