Kuvertbrød eller madbrød er godt brød med en solid krumme og smagfuld skorpe, som du spiser med lidt smør sammen med det gode måltid mad.
Kuvertbrød findes der mange opskrifter på, og nogen vil have brødene med fuldkorn, mens andre foretrækker madbrød uden.
Her har jeg bagt kuvertbrød med halvt almindeligt hvedemel og halvt fuldkorns ølandshvede, hvilket jeg synes giver nogle vidunderlige madbrød.
Du kan selv vælge om du vil bage dem som mange "boller", eller som flutes, der så skæres ud i skiver lige inden servering.
Begge dele er lækkert, og opskriften er den samme.
Bagetiden er lidt kortere når du laver dem som "boller" - regn med 12-15 minutter. Brødene er færdige når de er blevet flotte og gyldne.
Opskriften giver 16-20 kuvertbrød eller 2 flutes.
Ingredienser til kuvertbrød
4 deciliter lunkent vand
20 gram gær
200 gram fuldkornsmel ølandshvede
200 gram hvedemel
1 spiseskefuld olivenolie
50 gram smeltet smør
1 teskefuld fint salt
Til pensling
2 spiseskefulde olivenolie
1 teskefuld tørret oregano
1 teskefuld fint salt
Bagetid for kuvertbrød: "Boller" - 12-15 minutter. Flutes - cirka 20 minutter".
Fremgangsmåde
- Jeg plejer at lave kuvertbrød på min KitchenAid røremaskine, men du kan sagtens også lave dem i hånden. Kom lunkent vand og gær op i skålen, og rør gæren ud i vandet.
- Bland fuldkorns ølandshvede sammen med det almindelige hvedemel og salt, og rør gradvist halvdelen ud i vandet med gær.
- Kom så smeltet smør og olivenolie i, og rør så gradvist resten af melet i.
- Det er muligt du skal bruge en smule mere mel eller lunkent vand, indtil du får en let og smidig dej, som du så sætter til hævning i 40 minutter.
- Slå så dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den igennem. Form så enten 16-20 boller eller to flutes.
- Læg dem til hævning på en bageplade beklædt med bagepapir, og læg et viskestykke over. Lad nu brødene hvile 30 minutter.
- Så skal vi have bagt vores kuvertbrød. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Bland olivenolie, oregano og salt sammen til penslingen.
- Rids hurtigt brødene med en kniv, og pensl så med blandingen af olie, oregano og salt.
- Bag brødene midt i ovnen. Bollerne skal have cirka 12-15 minutter - flutes cirka 20 minutter. De er færdige når de flotte og gyldne.
- Tag brødene ud og lad dem hvile 5-10 minutter inden udskæring.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Kuvertbrød
Stem her
( stemmer)Sådan laver du hyldeblomstsaft
Sådan steger du hele rødspætter i ovn
Grillet flæsk - sådan laver du stegt flæsk på grillen
Mamas koteletter med masser af tomater og pasta
Sådan bager du en lækker marmorkage
Sådan laver du millionbøf
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.