Krebinetter kan du både stege på panden og i ovnen. Her er opskriften, og server gerne krebinetter med kogte kartofler og persillesovs.
Krebinetter er i virkeligheden en fætter til frikadeller, som vendes i æg og rasp.
Brug gerne en blanding af hakket svine- og kalvekød, for det giver de bedste krebinetter.
Om du laver dem i ovnen eller på panden betyder ikke det store for smagen, men personligt foretrækker jeg ovn-udgaven, da jeg synes det giver lidt saftigere kød.
Forskel på krebinet og karbonade?
Ved du iøvrigt hvad forskellen på karbonader og krebinetter er?
En karbonade laves normalt af svinekød, mens krebinetten er lavet af en blanding af hakket svine- og kalvekød.
Desuden er karbonader formet af farsen alene - uden æg og væske. Mens en god krebinet gerne røres med æg, lidt fløde og rasp.
Begge paneres i rasp.
MEN: Når det så er sagt og skrevet, så er der regionale forskelle og traditioner, hvor tingene og begreberne rodes lidt sammen.
Skriv gerne i kommentarfeltet under opskriften hvad du mener forskellen er på karbonade og krebinet.
Opskriften er beregnet til fire personer, med halvanden krebinet til hver.
Opskrift på krebinetter
Krebinetter - stegt på pande eller i ovnen
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTSådan gør du
- Først pandestegte krebinetter. Rør farsen med salt. Kom så fløde og rasp ved, og krydr med friskkværnet peber. Sæt farsen på køl en halv time.
- Form seks "bøffer" af farsen. Pisk æg og mælk sammen i en dyb tallerken. Kom rasp i en anden dyb tallerken. Vend så krebinetterne i først æggeblandingen - og derefter i raspen.
- Smelt smør og og lidt olivenolie på en pande, og steg krebinetterne cirka fem minutter på hver side.
- Så opskriften på krebinetter i ovn: Lav farsen som til krebinetterne på panden, og lad farsen hvile på køl i en halv time. Vend i æg/mælk og rasp.
- Brun så krebinetterne et minut på hver side i smør på en varm pande. Krebinetterne skal bare have noget farve på panden.
- Læg dem så i et ildfast fad, og sæt fadet i ovnen i 18 minutter ved 200 grader varmluft.
Tips
Servér krebinetterne med kogte kartofler og en god persillesovs.
De lækre stuvede bønner er også dejligt tilbehør til krebinetter.
Se også disse opskrifter:
Hej Hanne
Tak for ordene om krebinetter (eller karbonader). Og for inspirationen, og det skal da prøves.
De bedste hilsner
Holger
Troede egentlig blot, at det var landsdelene, der kaldte det noget forskelligt.
Her i huset er det blot farsen uden noget tilsat - og ren flæskefars. Til gengæld tilsætter jeg en ganske pæn portion sød paprika, salt og peber til raspen. Det giver god smag og flot farve.
Vi får kartoffelstuvning til og den skal være sur/sød med sukker og citron tilsat.