Koteletter på grill bliver nemt en tør omgang, men med denne metode og stegetid får du altid møre og saftige koteletter, når du steger dem på din grill.
Mange har nok prøvet at få koteletter på grill, der var så tørre, at de næsten skulle skæres ud med skærebrænder.
Og netop derfor er der også mange, der undgår koteletter på grill, men det er faktisk en skam.
Koteletter kan nemlig sagtens grilles eller steges møre og lækre, blot man følger dette simple råd.
For det første skal du aldrig købe koteletter, der er for små. Få altid fat på svinekoteletter, der vejer omkring 200 gram stykket.
Det passer også med det en sulten voksen kan spise (er man mere sulten end det, kan man jo altid drible en pølse på grillen efterfølgende).
Det må man gerne 🙂
Størrelsen gør, at kødet forbliver saftigt og smagfuldt i midten - for tynd og lille en kotelet bliver for tør.
Anden opskrift: Sådan steger du den perfekte svinemørbrad
Dup koteletten tør med et stykke køkkenrulle, og giv den så en god omgang fint salt. Cirka en halv teske på hver side, og lad så kødet hvile i 15-20 minutter.
Så er vi klar til at grille kødet. Jeg har her grillet koteletter på min Weber Q3200 gasgrill, men du kan selvfølgelig sagtens også grille dem i en kuglegrill. Eller på panden.
Stegetiden er den samme, og du skal pandestege dem ved en god varme - 7 på en skala fra 1-9.
På grillen er det også ved en ret høj varme - grillen må gerne være 225 grader varm. Og vi griller selvfølgelig koteletter ved direkte varme.
For det første skal du aldrig købe koteletter, der er for små. Få altid fat på svinekoteletter, der vejer omkring 200 gram stykket. Det passer også med det en sulten voksen kan spise (er man mere sulten end det, kan man jo altid drible en pølse på grillen efterfølgende).
Og så kommer vi til, hvordan du steger de møreste koteletter på grill:
- Først griller du dem 2 minutter på hver side. Så tager du dem af grillen, og lader dem hvile i 3 minutter.
- Og så er det atter på grillen - 2 minutter på hver side. Hvile igen 3 minutter. Pensl nu med en omgang grillolie.
- Og så skal de have den sidste tur på grillen - nu blot et minut på hver side.
Lad nu dine koteletter hvile i 3-4 minutter inden servering. Bedre koteletter har du aldrig fået!
De er nu grillet fem minutter hver side - ialt 10 minutter. Det er helt perfekt.
Stegetiden her passer meget godt på en kotelet, der vejer omkirng 200 gram. Hvis du har en mindre kotelet, ja så forkortes stegetiden selvfølgelig tilsvarende.
Og er dine koteletter større - jo, de findes faktisk - så skal den have lidt ekstra tid.
Efter grilling eller stegning krydres med friskkværnet peber.
Koteletter på grill bliver nemt en tør omgang, men med denne metode og stegetid får du altid møre og saftige koteletter, når du steger dem på din grill. Foto: Guffeliguf.dk.
Kom med din kommentar her