Koteletter i fad er en rigtig familieret, som alle kan lide. En lækker kødret lavet i ovnen, her serveret med den dejligste rissalat med majs og broccoli.
Koteletter i fad er koteletter, der bages i ovnen sammen med lidt grøntsager og en god sovs.
Her er det rød peberfrugt, champignon og lidt løg - og en sovs bestående af hønsefond og lidt piskefløde.
Opskriften er til fire personer.
Koteletter i fad opskrift med peberfrugter
4 gode koteletter, som du deler i halve
200 gram cocktailpølser eller brunchpølser
250 gram champignon i kvarte
1 rød peberfrugt i strimler
1 grofthakket rødløg
3-4 skiver tørtsaltet bacon
3 deciliter hønsefond
2 deciliter piskefløde
4 teskefulde paprika
2 teskefulde hvedemel
1 spiseskefuld æbleeddike eller gastrik
Salt og friskkværnet peber
Til rissalat
1 broccoli i små buketter
1 dåse majs - cirka 300 gram
3 deciliter ris - gerne vilde ris eller basmati
Fremgangsmåde
- Start med at dele koteletterne i halve. Bank dem let flade med hånden, og dup dem eventuelt tørre med et stykke køkkenrulle,
- Gør også løg, peberfrugt og champignon klar til stegning.
- Kom en god klat smør på panden, og brun hurtigt koteletterne et minut på hver side. Læg dem op i et ildfast fad.
- Svits så champignon grundigt, så de får masser af god smag. Vip også dem op i fadet.
- Skær baconskiverne ud i mindre stykker, og steg dem sprøde på panden, og kom dem i det ildfaste fad.
- Brun cocktailpølserne, som du også har delt i to. Op i fadet med dem også.
- Kom så løg og peberfrugt på panden, og lad det svitse lidt. Bland paprika og hvedemel, og kom det ved på panden.
- Tilsæt så hønsefond og æbleeddike eller gastrik, og lad det koge op. Kom piskefløden ved, og smag til med salt og peber, og hæld det hele op i fadet.
- Sæt dine koteletter i fad ind i ovnen ved 200 grader varmluft, og her skal de steges i cirka 22-25 minutter.
- I mellemtiden laver vi en sund og lækker rissalat. Sæt risene over, og kog som anvist på pakken.
- Damp også en broccoli, der er delt i små buketter.
- Bland ris, broccoli og majs i en skål, og anret sammen med koteletter i fad.
Se også mine opskrifter på: