Den bedste opskrift på en lækker konditor kagecreme. Kagecremen laves af ægte vanilje, og bruges til mange forskellige slags bagværk.
Sådan laver du en god konditor kagecreme:
2 deciliter mælk
4 pasteuriserede æggeblommer
2 teskefuld rørsukker
1 stang vanilje
2 spiseskefulde Maizena majsstivelse
- lidt rørsukker til drysning
-> SE OGSÅ opskrift på brunsviger med kanelremonce
Sådan laver du den bedste konditor kagecreme:
- Tag cirka en halv deciliter af mælken til side, og kom den i en kop.
- Rør et par spiseskefulde (strøgne) Maizena ud i mælken.
- Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Mas dem sammen med rørsukker til din egen hjemmelavede vaniljesukker.
- Resten af mælken varmes op i en gryde ved middel varme - pisk hele tiden i mælken så den ikke brænder på!
- Pisk de pasteuriserede æggeblommer ud i mælken.
- Tilsæt også rørsukker med vanilje, og pisk det igennem.
- I en tynd stråle pisker du nu den udrørte Maizena i kagecremen, og fortsæt nu med at piske indtil kagecremen når den rette konsistens.
- Hav lidt tålmodighed, da det kan tage nogle minutter. Men cremen skal nok tykne.
- Hæld kagecremen i en lille skål, og drys den med en smule rørsukker. Lad den nu køle af.
Du kan bruge den hjemmelavede konditor kagecreme til eksempelvis spandauer, cremelinser og kanelgifler.
0 Comments