En opskrift på nem koldskål uden æg, hvor koldskålen laves med tykmælk og kærnemælk. Pyntes med jordbær- og rabarbersaft og en god mandelrasp.
Prøv lige denne lækre og meget nemme koldskål uden æg, som straks fører tankerne hen på dansk sommer.
Jeg synes faktisk, at koldskål uden æg smager bedre end koldskål, der er lavet tradionelt med æg.
Denne koldskål skiller heller ikke, når du stiller den i køleskabet til dagen efter.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på koldskål uden æg
Koldskål uden æg - nem opskrift på 5 minutter
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 1 liter tykmælk jeg brugte en fra Thise
- 1 liter kærnemælk
- rørsukker efter smag
- vaniljekorn
Sådan gør du
- Hæld tykmælk i en skål og tilsæt kærnemælken.
- Rør det sammen til det er godt blandet.
- Tilsæt så vanilje og sukker efter smag, og smag din koldskål uden æg til. Det er simpelthen bare det.
Koldskål uden æg serveres med en jordbær- og rabarbersaft - og mandelrasp, som du laver sådan:
50 g mandler, hakket rimelig groft
50 g makroner, knust rimelig groft
50 g havregryn
1 spsk, akaciehonning
50 g smør
Bland mandler, havregryn og makroner sammen.
Smelt smør og honning sammen på en pande, ved middel varme. Hæld mandelblandingen på og lad det riste i omkring 5 minutter, til det bliver gyldent, rør i det.
Hæld det op på bagepapir og lad det blive HELT koldt, inden det kommes i en lufttæt beholder.
Velbekomme.
Se også disse artikler:
Denne opskrift er fra bloggen Newyorker By Heart,
der nu bor på Madens Verden. Find alle opskrifterne
ved at klikke på billedet herover!
Kom med din kommentar her