Her er den bedste opskrift på en nem koldskål med jordbær, der er en hjemmelavet jordbærkoldskål, som smager af dansk sommer.
Koldskål med jordbær er en dansk klassiker, som er utrolig nem at lave selv.
Opskrift på koldskål
Grundsopskriften på en koldskål er jo blot æg, der piskes luftige med sukker, hvorefter kærnemælk røres i.
Koldskålen smages til med lidt eddike, eventuelt en hvidvinseddike eller lignende lys eddike.
Jeg bruger pasteuriserede æg fremfor friske æg, og det skyldes selvfølgelig risikoen for salmonella.
Om du vil anvende den ene eller anden type æg er selvfølgelig op til dig.
Mængden af sukker kan du justere som du synes, men den angivne mængde her passer fint.
Opskriften er beregnet som dessert til fire personer.
Ingredienser til koldskål med jordbær
2 pasteuriserede æg
50 gram sukker
7 deciliter kærnemælk
Lidt eddike
250 gram jordbær
Fremgangsmåde
- De pasteuriserede kommes i en skål og sukker tilsættes. Pisk det nu luftigt, og her er det nemmest at anvende en elpisker. Æggemassen må gerne være nærmest cremet.
- Rør derefter kærnemælken sammen med æggemassen.
- Smag til med lidt eddike, og nu har du en klassisk og hjemmelavet koldskål.
- Jordbærrene skylles og nippes. Husk altid at skylle bærrene før de nippes, så suger de ikke så meget vand.
- Skær dem i halve eller kvarte, afhængig af størrelsen på jordbærrene.
- Halvdelen af jordbærrene kommes nu i koldskålen, og den blendes nu med en stavblender. Du kan også køre koldskålen i en blender, men en stavblender er fin til formålet. Der må gerne være lidt grove stykker af jordbær tilbage.
Servering
Ved servering anrettes jordbærkoldskål med stykker af jordbær og nydes straks.
Du kan eventuelt pynte med lidt citronmelisse.

Jordbærkoldskål serveres med de friske jordbær og som her med lidt citronmelisse. Foto: Madensverden.dk.
Hvad synes du om denne opskrift?
Stem her
( stemmer)Din huskeliste
Under hver opskrift kan du tilføje den til din egen og personlige huskeliste, så du altid kan finde dine favoritter igen.