En god opskrift på kødboller i tomatsauce, der nydes sammen med spaghetti og broccoli. En italiensk klassiker for børn og voksne.
Kødboller i tomatsauce kender vi alle fra tegnefilme Lady og Vagabonden, og de italienske kødboller skal selvfølgelig serveres med friskkogt spaghetti.
Retten er nem at lave, og nydes af både børn og voksne.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til kødboller i tomatsauce
500 gram hakket oksekød med max. 10% fedt
1 teskefuld salt
1 teskefuld løgpulver (eller et finthakket skalotteløg)
Et lille nip cayennepeber
1 æg
1 teskefuld basilikum
Tomatsauce laver du af
2 skalotteløg
2-3 fed hvidløg
1 spiseskefuld balsamico
2 dåser hakkede tomater (økologiske)
1 teskefuld tørret basilikum
1 teskefuld tørret oregano
Et lille nip cayennepeber
Salt og friskkværnet peber
1 bundt persille
500 gram spaghetti
1 broccoli
Fremgangsmåde
- Kom det hakkede oksekød op i en skål sammen med salt, løgpulver (eller finthakket løg) og et lille nip cayennepeber. Rør farsen godt igennem. og tilsæt så et æg og basilikum, og rør farsen lind. Stil farsen på køl i 30 minutter.
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Tag farsen ud af køleskabet, og med en teske former du nu 25-30 små kødboller, som du sætter på bagepladen.
- Bag kødbollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader, hvor de skal have 12 minutter.
- Imens laver du tomatsaucen. Hak skalotteløg og hvidløg fint, og svits dem i lidt olie i en gryde. Det skal ikke brune, men blot svitses ved middel varme.
- Kom en spiseskefuld balsamico ved, og lad det svitse videre et halvt minut, inden du tilsætter de hakkede tomater. Skyl dåserne af med lidt vand og kom også det i gryden.
- Kom oregano og basilikum i sammen med et lille nip cayennepeber, og lad nu tomatsaucen småsimre i 15 minutter.
- Smag så tomatsaucen til med salt og peber, og læg forsigtigt kødbollerne ned i sovsen. Lad det simre videre i 7-8 minutter.
- Kog spaghetti som anvist på pakken, og damp broccoli ganske let.
Anret spaghetti på en lun tallerken med kødboller i tomatsauce ovenpå, og drys også lidt friskhakket persille over.
Læg et stykke letdampet broccoli ved - og server eventuelt med et stykke hjemmebagt focaccia.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Kødboller i tomatsauce