Her får du opskriften på lækker kirsebær kransekage, der er god som kransekage nytårsaften. Eller når du har lyst til hjemmelavet kransekage.
Kirsebær kransekage er en lækker variant af den klassiske kransekage, og den er faktisk ikke så svær at lave selv.
Kransekagen er selvfølgelig selvskrevet til nytårsaften, men den kan bestemt også nydes på andre tider af året, hvor det skal være lidt mere festligt.
Opskriften giver 15 stykker kirsebær kransekage.
Opskrift på kirsebær kransekage
Ingredienser
- 500 gram marcipan Odense Bagemarcipan eller Original Odense Marcipan
- 150 gram sukker
- 40 gram pasteuriserede æggehvider
- 100 gram kirsebær Amarena
- 200 gram mørk chokolade
- 70 gram smør
- 50 gram fløde
- 100 gram mørk chokolade
- 15 kirsebær friske
- guldstøv til pynt
Sådan gør du
- 200 gram mørk chokolade hakkes og smeltet i en gryde sammen med smør. Gør det ved lav varme og rør indtil massen er smeltet.
- Tilsæt så fløde, rør sammen og nu har du en nem ganache, som du stiller på køl indtil den er størknet nok til at kunne sprøjtes ud.
- Marcipan æltes godt sammen med sukker, hvorefter æggehvider ligeledes æltes med.
- Amerena kirsebær hakkes helt fint og blandes derefter ind i marcipanmassen.
- Rul så din marcipan ud tl en firkant på cirka 10 gange 35 centimeter, og del i 15 stykker, der så hver er cirka tre gange 10 centimeter.
- Marcipanstykkerne lægges forsigtigt på en bageplade med bagepapir. og bages i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft i cirka 8-10 minutter.
- Lad marcipanstykkerne til din kirsebær kransekage køle af.
- Temperer 100 gram mørk chokolade, og dyp bundene i chokoladen.
- Derefter sprøjtes fire små toppe ganache på hver. Se billedet.
- De friske kirsebær udstenes og rulles i guldstøv, hvorefter de sættes på marcipanstykkerne.
Næringsindhold
Tips
Lad gerne din kirsebær kransekage stå lidt inden servering.
Opskriften er udviklet af Odense Marcipan.
Her kan du i øvrigt se hvordan chokolademesteren tempererer chokolade.
Se også mine opskrifter på: