Opskrift på kartoffel porre suppe til forret eller hovedret. En cremet suppe med kartofler og porre, der blendes og anrettes med bacon og purløg.
Denne opskrift på en skøn kartoffel porre suppe passer som forret til fire personer. Eller som en dejlig og let hovedret.
Vil du bruge suppen som hovedret kan du evt. servere et godt stykke brød til, eller lave en lidt større portion. men det afhænger selvfølgelig af hvor sultne I er. Grundlæggende er suppen mættende og lækker.
Note: Har du ikke hønsefond, kan du koge 1,2 liter vand op med to bouillonterninger, hvilket giver en perfekt suppe til retten.
Inden du går i gang
- Du kan sagtens laves suppen uden smør, hvor du i stedet bruger en god olivenolie
- Mængden af hvidløg kan sagtens drosles ned eller øges - afhængigt af hvor glad du er for hvidløg
- I stedet for bacon kan suppen pyntes med sprøde skiver parmaskinke eller serrano. Eller helt uden.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på kartoffel porre suppe
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 500 gram kartofler - skrællede og skåret i tern
- 2 porrer - i skiver
- 1 løg - grofthakket
- 2 fed hvidløg - grofthakket
- 3 spiseskefulde smør
- 1,2 liter hønsefond - 1,2 liter kogende vand og 2 bouillonterninger
- 1 deciliter fløde
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
Pynt
- 4 skiver bacon - steges sprøde i ovn eller på pande
- fløde
- 1 porre - i tynde skiver, sauteres i lidt smør
- 1 bundt purløg - snittet
Sådan gør du
- 500 gram kartofler skrælles og skæres i mindre tern.
- Top og rod på 2 porrer kasseres, og porrerne rengøres. Snittes derefter i tynde skiver.
- 1 løg og 2 fed hvidløg pilles og hakkes groft.
- Smelt 3 spiseskefulde smøri en gryde, og tilsæt kartofler, porrer, løg og hvidløg. Lad det svitse i cirka fem minutter ved lav varme, så det ikke tager farve. Rør i det undervejs, så det ikke brænder på.
- Tilsæt 1,2 liter hønsefond (eller bouillon) og 1 deciliter fløde, og kog videre i cirka 10-15 minutter indtil porrer og kartofler er helt møre. Men kog heller ikke unødvendigt længe, da det går ud over smagen.
- Blend din kartoffel porre suppe i gryden med en stavblender, så den bliver helt jævn. Se evt, i videoen hvordan du gør.
- Smag til med lidt friskpresset citronsaft fra 1 citronsalt og friskkværnet peber. Lad det koge nogle minutter mere mens du gør fyldet klart.
- 4 skiver bacon steges sprøde på en pande eller i ovnen, og 1 porre snittes i tynde skiver, som steges møre i lidt smør på panden. 1 bundt purløg klippes fint. Til pynt anvendes også lidt fløde.
Næringsindhold
Video
Tips til kartoffel porre suppe
Anret den varme kartoffel porre suppe i lune, dybe tallerkner.
I midten kommes en spiseskefuld fløde, som du drypper ud med en spiseske (se billedet) hvorefter der drysses med brækkede stykker bacon, lidt stegt porre og purløg.
Kartoffel- og porresuppen kan nydes med et stykke friskbagt ciabattabrød.
Prøv også mine opskrifter på cremet blomkålssuppe, den skønne tomatsuppe og en nem thaisuppe med kylling.
Marianne Bentsen
Hvordan laver man kartoffelsuppe uden den bliver klistret?
Hanne Engell
Skøn ret, men jeg synes det er synd at kassere porretoppen. Snitter den fint og bruger den til drys sammen med bacon - i stedet for en porre mere.
Holger Rørby Madsen
Hej Hanne
God pointe - mange tak.
Alt det bedste
Holger
Mette Mulbjerg
Hej Holger.
Kan kartoffel porre suppe fryses? Er ikke totalt uvidende men der er jo fløde i og måske det vil skille når man varmer op igen 🙂
Mvh Mette Mulbjerg
Ps IKKE for at fedte, men min søn får jeres sidste kogebog i julegave 😋
Holger Rørby Madsen
Hej Mette
Tak for det, og jo - du kan sagtens fryse suppen ned. Det er ganske fint. Den kan skille en smule, men giv den en tur med en stavblender i gryden efter optøning.
Og tak. Man må gerne fedte 🙂
Håber han blev glad for bogen.
Alt det bedste
Holger
Marie
Hej, ville det være muligt at vide kalorier pr. 100 gram?
M.sommer
Vi putter flere kartofler i, så den blir mere cremet og tyk , opskriften r dejlig 🙏
Holger Rørby Madsen
Mange tak - og det kan man sagtens 🙂
Dejligt at høre.
Alt det bedste
Holger
vilben
Hej Holger!
Hvad er der blevet af den "knap" til "gem opskrift"???
Vh.
Villy