Kartoffelpizza med artiskok smager skønt til en grøn salat. Tricket er at stege kartoffelskiverne sprøde, før de kommes på pizzabunden.
Kartoffelpizza med artiskok, oliven, rosmarin, kapers og grønne oliven er en rigtig fyldig og mættende pizza.
Ofte er kartoffelskiverne en smule rå, når de serveres på en pizza, men her skal de steges, før de lægges på dejen. jeg synes, at det både løfter smagen og konsistensen.
Du kan lave den nemme version, hvor du køber pizzadejen færdiglavet - enten udrullet i supermarkeder eller hos din lokale pizzabager.
De vil som regel godt sælge en klump pizzadej til kunder. Her er opskriften på en stor kartoffelpizza med artiskok godt dækket af mozzarella og med et drys af parmesan.
Jeg vil anbefale, at du serverer pizzaen med en stor skål salat.
Opskrift på kartoffelpizza med artiskok
Ingredienser
- 1 pizzadej købt el. hjemmelavet
- ½ dåse flåede tomater
- 1 spsk tomatpure
- ½ løg finthakket
- 1 hvidløg presset
- 1 tsk chiliflager eller stødt chili
- 1 tsk oregano
- 1 tsk eddike
- ½ tsk salt
- ½ tsk peber
- jomfruolivenolie
- 6 kartofler tynde skiver
- 100 gram champignons skiver
- 1 glas artiskokker
- 10 grønne oliven skiver
- 1 spsk kapers
- 1 stk stor mozzarella-kugle skiver
- frisk rosmarin
- revet parmesan
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 225 grader. Over- undervarme.
- Riv kartoflerne på mandolinjern eller rivejern, så du får ultratynde skiver.
- Dup skiverne tørre, vend dem med lidt olivenolie samt salt og peber og læg dem i et lag på en bageplade. Steg dem i ovnen i 10 minutter.
- Mens kartoflerne er i ovnen, laver du en tomatsauce: Steg løg, hvidløg, oregano og chili, til løgene er blevet gennemsigtige. Hæld tomatpure i og rør rundt. Hæld de flåede tomater, salt, peber og eddike (eller hvidvin) ved og lad det simre, til du er klar til at pynte pizzaen.
- Del artiskokkerne med fingrene, så de får en mundret størrelse.
- Skær champignons og grønne oliven i skiver.
- Skær mozzarellaen i skiver og halver skiverne.
- Tag kartoflerne ud af ovnen.
- Nu lægger du fyldet på: Et tyndt lag tomatsauce, derefter champignons, artiskokker og kartoffelskiver.
- Drys kapers og oliven, rosmarin-nåle ud over pizzaen og riv parmesan over. Til sidst kommer du mozzarella-stykkerne på.
- Sæt pizzaen i ovnen. Lad den bage i 12-15 minutter.
Hjemmelavet dej til pizzaen
Det er rart at købe en pizzadej, man lige kan komme fyld på, hvis man har travlt. De kan købes i de fleste supermarkeder og skal ikke engang rulles ud.
Vælger du at lave dejen selv, kan du følge denne supergode opskrift:
Birgit Huss
Kan pizzaen fryses