Kanelsnegle af gærdej er vel nok et af de allermest populære stykker bagværk, og her får du opskriften på Danmarks bedste kanelsnegle, der er luftige, lækre, snaskede og med den rigtige glasur.
Der findes et utal af opskrifter på kanelsnegle af gærdej, men denne mener jeg er Danmarks bedste, og den har taget en del forsøg at nå frem til.
I sådan en kanelsnegl er der en god og lækker krumme, passende med snask og fyld, og de har en både aromatisk og velsmagende mængde kanel.
Opskriften giver 10 kanelsnegle.
Opskrift på kanelsnegle af gærdej
Til dejen:
250 gram hvedemel
30 gram smør i tern
2 spiseskefulde sukker
1 deciliter lunken mælk (cirka 37 grader)
20 gram gær
1 stort æg eller to små
Fyld/remonce:
100 gram blødt smør
100 gram sukker
4 teskefulde kanel
Pensling:
Et sammenpisket æg
1 spiseskefuld sukker
1 teskefuld kanel
Glasur:
1 pasteuriseret æggehvide
150 gram flormelis
Bagetid for kanelsnegle: Cirka 13-15 minutter ved 200 grader varmluft
Sådan bager du kanelsnegle
Varm mælken forsigtigt op i en kasserolle, den skal være håndvarm, hvilket vil sige cirka 37 grader.
Hæld så mælken op i en røreskål, kom gær i, og rør gøren ud i mælken. Brug dejkrogen.
Så kommer du smør i tern, hvedemel, sukker og æg ned i skålen, og lader det bliver æltet godt igennem ved middel hastighed i 10 minutter.
Så laver du remonce til sneglene. Kom sukker, smør og fire teskefulde kanel op i en anden skål, og ælt det sammen med fingrene til remoncen er ensartet.
Kom mel ud på bordet - ælt dejen hurtigt, og rul den ud til en firkant på cirka 25 gange 30 centimeter. Det er vigtigt at du har mel nok på bordet, så dejen ikke hænger fast.
Smør remonce ud på dejen. Du må gerne lave et fint lag over hele dejen.
Så ruller du dejen til kanelsneglene sammen. Start med siden ud mod dig selv, og tril forsigtigt dejen sammen. Se billedet.
Tag så en skarp kniv, og skær 10 kanelsnegle ud. Endestykkerne skærer du af og smider væk.
Kanelsneglene lægger du på en bageplade beklædt med bagepapir, men husk lige at bukke enderne ind over sneglene. Så går de ikke op under bagningen.
Læg et viskestykke over, og lad sneglene hæve i 25 minutter.
Pisk et æg, og pensl sneglene grundigt. Alle sider skal have, og især ved samlingerne giver du lige kanelsneglene lidt ekstra æg. Drys med sukker og kanel.
Bag så kanelsneglene i ovnen ved 200 grader. De skal bage i 13-15 minutter. Tag sneglene ud, og lad dem køle af.
Til den ægte glasur til kanelsnegle skal d bruge en æggehvide, så du pisker luftig. Æggehviden skal ikke være stiv, men med masser af luft.
Pisk så flormelis gradvist ind i æggehviden, og læg så en lækker klat glasur på hver kanelsnegl. Lad glasuren tørre.
Hej Tanja
Mange tak, og jeg er enig 🙂 Så luftige og lækre kan kanelsnegle være af en god gærdej. Nogen gange kommer jeg også lidt fyld i sneglene, men det er jo en smagssag. De bedte hilsner, Holger, Guffeliguf.dk.
Suverænt de bedste kanelsnegle vi nogensinde har bagt. Lækre og bløde. Men vi lavede lidt ekstra glasur 🙂 Det må man godt. Tak for opskriften - værd at anbefale. Mvh Tanja M. fra Aarhus