Du kan med fordel bage dine kanelsnegle i muffinsform eller bradepande, hvor du så har godt styr på kanelsneglene. Her med en lækker kanelremonce.
Det er ret nemt og smart at bage kanelsengle i muffinsforme - eller for den sags skyld i en bradepande.
Kanelsneglene holder formen, og hvis du laver dem i bradepande, skal du sætte dem med en lille smule mellemrum, da de hæver en del op under bagningen i ovnen.
Dog ikke med så meget plads at de ikke vokser lidt sammen, for det er meningen når man bager kanelsnegle i bradepande.
Bagetiden er 10 minutter, og det usanet om du laver kanelsneglene som muffins eller i bradepanden.
Opskriften giver 12 gode kanelsnegle med den helt rigtige smag.
Ingredienser til kanelsnegle i muffinsform
2 deciliter vand - ca. 30 grader varmt
20 gram gær
1 æg
350 gram hvedemel
1 teskefuld salt
25 gram sukker
En halv teske kardemomme
50 gram smør - blødgjort
Kanelremonce
100 gram brun farin
100 gram blødgjort smør
1 teske kartoffelmel
1 teskefuld kanel
10 gram olie
Fremgangsmåde
- Lav gerne dejen på en røremaskine. Gæren røres ud i det lune vand. Ægget røres derefter i.
- Hvedemel blandes med sukker, salt og kardemomme, som derefter æltes ind i dejen ved middel hastighed. Ælt 6-7 minutter.
- Derefter æltes det meget bløde smør i, og dejen æltes færdig i yderligere 3-4 minutter.
- Tag dejen ud på et bord med lidt mel, og fold den sammen, hvorefter den lægges i en skål og overdækkes med husholdningsfilm. Hæver 20 minutter.
- Kanelremonce røres sammen og gøres klar.
- Læg dejen ud på et bord, og du skal ikke ælte dejen. Rul den ud til en firkant på cirka 40 gange 25 centimeter.
- Smør kanelremonce ud på dejen, men kun på to tredjedel af dejen fra dig selv og ind, så den sidste tredjedel er uden remonce når du ruller dejen sammen.
- Nu trilles dejen forsigtigt og stramt sammen til roulade, men stop så der er en snip på fem centimeter tilbage.
- Del rouladen i 12 lige store skiver
- Smør en muffinsform med 12 huller eller en bradepande. Fold snippen ind under hver kanelsnegl, som stilles i et hul i muffinsformen eller en bradepande. Med et par fingre trykker du let dejen lidt ud. Overdæk igen husholdningsfilm og hæv i 20 minutter.
- Bag kanelsneglene i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft, og de skal have cirka 10 minutter. Overbag aldrig kanelsnegle, fordi de så risikerer at bliver tørre.
Pynt eventuelt de afkølede kanelsnegle med lidt glasur.
Se også mine opskrifter på