Kanelgifler opskrift: En lækker opskrift på de populære gifler med kanel, som er stærkt inspireret af den måde Lagkagehuset bager sine kanelgifler på.
Til denne kanelgifler opskrift skal du bruge samme ingredienser, som i denne opskrift på kanelstang.
Lav først dejen, dernæst cremen og til sidst remoncen. Præcis som anført i opskriften.
Når dejen er færdighævet, kan du bage kanelgiflerne som følger.
Denne opskrift giver 24 lækre kanelgifler.
- Ælt dejen igennem på et meldrysset bord, og del den i to stykker. Begge laves på samme måde.
- Rul den ud til et rektangel på cirka 30 gange 20 centimeter, og læg halvdelen af cremen i en stribe på midten.
- Ved siden af cremen laver du en stribe med halvdelen af remoncen.
- Fold nu den ene tredjedel af dejen ind over creme og remonce, og den sidste tredjedel ind over denne.
- Tryk "pølsen" let sammen, og skær den ud i 12 stykker med en skarp kniv.
- Sæt kanelgiflerne på en bageplade med bagepapir. Gør på samme måde med den anden del af dej, remonce og creme.
- Bag kanelgiflerne på to bageplader, da de hæver noget under turen i ovnen.
- Læg et viskestykke over, og lad nu kanelgiflerne hæve i 45 minutter.
- Bag dem så ved 200 grader varmluft - og bagetiden er cirka 9 minutter.
- Kanelgiflerne er færdige, når de er flotte og gyldne.
- Tag dem ud og lad kanelgiflerne køle lidt ned inden fortæring.
- Disse kanelgifler er velegnet til fryseren, så lav bare rigeligt af dem.
Note: Lidt af indholdet kan løbe ud over bagningen i ovnen, men det gør ikke noget. Kanelgiflerne er stadig svampede og lækre.