Opskrift på en skøn kage med æbler. Denne æblekage bages med kanel og marcipan, men du kan sagtens udelade marcipanen.
Til denne kage med æbler skal du bruge:
125 gram smør
2 hele æg
100 gram sukker
1 teskefuld vaniljesukker
100 gram økologisk hvedemel
1 stor teskefuld kanel
1 stor teskefuld bagepulver
50 gram rå marcipan
2 små, danske æbler
2 spiseskefulde kartoffelmel
Sådan bager du en lækker kage med æbler:
Smelt smørret i en kasserolle og stil det til side.
Pisk æg med sukker og vaniljesukker, så æggemassen bliver let og luftig.
Vej melet af og bland det med bagepulver og kanel.
Vend nu melblandingen i æggemassen, men gør det forsigtigt så du ikke slår for meget luft ud af dejen.
I en tynd stråle rører du nu også forsigtigt det smeltede smør ind i dejen.
Skær æblerne ud i små både, og vend dem i en skål med lidt kartoffelmel.
Spray et lille ildfast fad med bagespray, og hæld dejen i.
Riv marcipan over dejen, og stik æblebådene ned i dejen.
Bag æblekagen i en forvarmet ovn ved 180 grader, hvor den skal have omkring 20 minutter.
Stik i æblekagen med en kødnål, og hvis dejen ikke hænger fast, ja så er dejen færdig.
Lad kagen hvile fem minutter inden udskæring.
Denne kage med æbler passer til 4-6 personer, og er en god ledsagern til en frisklavet kop kaffe.
Vidunderlig kage med æbler, der er en æblekage med æbler og marcipan. Du kan dog droppe marcipanen i kagen. Foto: Guffeliguf.dk.