Her er en nem opskrift på kærnemælkshorn med vandbakkelse. Lækre kærnemælkshorn som bageren laver dem, og de er fyldt med vandbakkelsesdej.
Kærnemælkshorn med vandbakkelse som bageren laver dem.
I hvert fald som jeg husker det fra bageren i min barndom, og de skønne horn er heldigvis meget nemme at bage selv.
Kærnemælkshornene kan nydes som de er - eller pyntes med lidt glasur når de er kølet lidt af.
Opskriften giver ca. 40 stk., men det afhænger selvfølgelig af hvor store du laver dem.
Opskrift på kærnemælkshorn med vandbakkelse
Kærnemælkshorn med vandbakkelse
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTSådan gør du
- Smuldr smør og mel sammen, så det bliver en grynet masse. Kom kærnemælk i og ælt det hurtigt sammen.
- Stil dejen i køleskab i 1 time.
- Vandbakkelsesdej: Kom vand og smør sammen i en gryde og opvarm til smørret er smeltet.
- Tilsæt melet og rør til dejen slipper grydens bund. Tag gryden fra varmen og lad den afkøle lidt.
- Pisk æg i et ad gangen - og pisk rigtig godt mellem hvert (det kræver mange armkræfter).
- Del dejen i 5 stykker og rul ud til en cirkel. Del i 8 trekanter og læg 1 tsk. vandbakkelsesdej på hver.
- Rul sammen fra den brede ende og form til horn.
- Bages ved 200 grader i 25-30 minutter på ovnens øverste rille. Advarsel: Åbn ikke ovnlågen før dine kærnemælkshorn med vandbakkelse er færdigbagte! Ellers risikerer du, at de nemt falder sammen i ovnen!
Tips
De færdigbagte kærnemælkshorn med vandbakkelse køles lidt af inden de nydes.
Hornene kan fryses ned.
Se også disse opskrifter med kærnemælk:
Kærnemælksboller - opskrift på boller med kærnemælk
Kærnemælks kanelstang med lækker remonce
Fynsk brunsviger med kærnemælk, creme og remonce
Denne opskrift er fra bloggen Newyorker By Heart,
der nu bor på Madens Verden. Find alle opskrifterne
ved at klikke på billedet herover!
Kom med din kommentar her