Den bedste opskrift på kærnemælksflutes, der bages med kærnemælk. Du får virkelig dejligt madbrød med en sprød skorpe.
Til to lækre kærnemælksflutes skal du bruge:
1,5 deciliter lunkent vand (cirka 37 grader)
15 gram gær
2 deciliter kærnemælk
200 gram Manitoba hvedemel
200 gram almindeligt hvedemel
1 teskefuld rørsukker (eller almindeligt sukker)
1 teskefuld fint salt
Til pensling af kærnemælksflutes
1 pasteuriseret æg + 2 spiseskefulde mælk
Sådan laver du lækre kærnemælksflutes:
Kom lunkent vand op i en skål, og du kan lave kærnemælksflutes i både røremaskine og på gammeldags manér i hånden.
Smuldr gæren ned i vandet, og rør gæren ud.
Tilsæt kærnemælk og ælt derefter gradvist melet ind i dejen.
Kom også rørsukker og salt ved, og ælt dejen grundigt igennem.
Læg et viskestykke over dejen, og lad den hæve i 3,5 timer på køkkenbordet.
Slå så dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den let igennem.
Del dejen i to lige to stykker, som trilles til flutes og lægges på en bageplade, der er beklædt med bagepapir.
Rids dejen med en skarp kniv, og læg et viskestykke. Lad nu dine flutes hæve i yderligere en time.
Pensl med sammenpisket æg og mælk, og bag kærnemælksbrødene i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft.
De skal bages i cirka 17 minutter, og tages ud når de er mørkegyldne og sprøde.
Lad dine kærnemælksflutes køle af på en rist, og server med lidt koldt smør til.
Brødene er blandt andet fremragende som kuvertbrød, og som tilbehør til en græskarsuppe eller kartoffel porre suppe.