God opskrift på kålsalat med æble. Salaten er lavet med spidskål, tynde æblebåde, friskklippet purløg og sprøde, saltristede mandler.
En hurtig og meget lækker kålsalat med æble, hvor der her er anvendt en økologisk spidskål. Du kan dog sagtens anvende andre typer af kål, herunder grønkål eller savoykål.
Mandlerne er saltristede og fra Kims, hvorefter de hakkes groft. Du kan også bare bruge almindelige mandler eller andre nødder.
Opskriften er til fire personer.
Til den lækre kålsalat med æble skal du bruge:
1 lille spidskål - gerne økologisk
2 røde æbler - evt. Ingrid Marie
Lidt citronsaft
1 lille bundt purløg
50 gram saltristede mandler
Lidt olivenolie og citronsaft
Sådan laver du verdens bedste kålsalat med æble og mandler:
Spidskålen snittes helt tyndt fra den spidse ende, men brug ikke noget fra stokken. Klem kålen hårdt i hånden for at blødgøre den lidt, og fordel så spidskålen i et fad.
Æblerne skæres i kvarte, kernehuset fjernes og æblerne skæres i tynde både. Vend dem hurtigt i lidt citronsaft. Fordel dem over kålen.
Purløg skylles og klippes find, inden den drysses over salaten.
Hak til sidst mandlerne groft. Jeg har anvendt saltede og ristede mandler fra Kims, men du sagtens også bare bruge de almindelige mandler. Som selvfølgelig lige skal smuttes først 🙂
Drys mandlerne over kålsalaten til sidst, og så er den klar til servering.
Kålsalat med æble er blandt andet god til langtidsstegt gris.
Bedøm opskriften
Stem her
( stemmer)
Comments
No Comments