Jordbærmarmelade med chiafrø på kun 10 minutter er den letteste og lækreste opskrift. Og så er den endda ret så sund og fuld af omega 3.
Jordbærmarmelade med chiafrø er en hurtig måde at fremtrylle hjemmelavet og lækker marmelade, som er klar til at blive spist ved morgenbordet eller når som helst.
Denne opskrift indeholder superfooden chiafrø, og de bliver ikke kaldt for superfood uden grund. De er nemlig smækfyldt af egenskaber, som er rigtig gode for vores kroppe.
Selv deres navn betyder faktisk styrke, og det er netop det de små frø giver os, de er fuld af omega 3, fibre, proteiner og vitaminer.
Ikke nok med det, så har de en sej egenskab, der gør, at de kan forvandle væske til en mere fast form.
Derfor er de gode at bruge i en marmelade, så behøver vi ikke anden form for stivelse og samtidig kan vi nyde alle fordelene.
Ofte tænker man jo lidt, at marmelade er usundt på grund af det høje sukkerindhold, men når man laver den selv, så er man jo med til at bedømme, hvor meget sukker man ønsker at putte i.
Jeg bruger selv meget modne jordbær, så jeg ikke behøver at putte særlig meget sukker i, og dermed bliver det færdige resultat mindre sødt.
Jeg elsker at spise denne marmelade i en sandwich med hjemmelavet peanutbutter og ristet brød. Det bringer mig tilbage til min barndom, og en "P and J" slår bare aldrig fejl.
Jordbærmarmelade med chiafrø på kun 10 minutter
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 200 gram jordbær friske eller frosne
- 1 spsk sukker
- 4 spsk chiafrø
- 0,5 dl vand
- 2 tsk vaniljesukker
Sådan gør du
- Tag en lille gryde og tilsæt jordbær, sukker, vand og vaniljesukker. Kog dem op i cirka fem minutter. Tag den nu væk fra varmen.
- Mas jordbær med en gaffel, eller hvis du ønsker en mere ensartet konsistens, kan du vælge at blende dem. Personligt kan jeg godt lide, at der er stykker af jordbær.
- Tilsæt chiafrø og bland det hele godt sammen. Hæld nu marmeladen på glas og lad den sætter sig i et par minutter.
- Nu er jordbærmarmelade med chiafrø klar til servering. Opbevar den på køl og så kan den holde sig en uge, hvis du altså ikke når at spise den inden da.
Se også vores andre lækre opskrifter, som du kan bruge til din morgenmad:
Skriv din mening - på forhånd tak.