Min opskrift på en hjemmelavet jordbærkage med konditorcreme og friske jordbær. Lækre kager med jordbær, som er et sikkert hit til kaffen eller som dessert.
Jordbærkage. Kan man næsten forestille sig noget mere lækkert, og så med en dejlig mandelbund.
Disse jordbærkager passer med en til hver person, og de skønne mandelbunde er nemme at lave.
De pensles med chokolade, hvorefter de pyntes med konditorcreme og halve jordbær.
Den sidste finish er en abrikotering, som giver kage og bær glans og holdbarhed.
Opskriften giver otte lækre kager med jordbær, men du kan også vælge at lave eks. to eller tre større ud af denne portion.
Opskrift på jordbærkage
Jordbærkage med mandelbund, creme og jordbær
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTERESTIngredienser
Chokolade
- 50 gram fløde
- 40 gram mørk chokolade
Konditorcreme
- 200 gram piskefløde
- 250 gram kagecreme se opskrift på hjemmelavet kagecreme her
Jordbær
- 500 gram jordbær
Abrikotering
- 5 spiseskefulde abrikosmarmelade
- 3 spiseskefulde vand
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Kom de pasteuriserede æggehvider i en skål sammen med 75 gram sukker. Pisk æggehviderne helt stive, så bunden kan vendes på hovedet uden at æggehviderne falder ud.
- I en anden skål blandes resten af sukkeret med mandelmel og hvedemel, hvorefter det forsigtigt og gradvist vendes ind i de stive æggehvider. Bevar så meget luft som muligt.
- Kom massen i en sprøjtepose med stor stjernetyl, og sprøjt otte mandelbunde ud på en bageplade med bagepapir. De skal være cirka 10 centimeter i diameter.
- Bages nu ca. 15 minutter midt i ovnen, hvorefter de køles af.
- Chokolade til pensling laves ved at veje fløde af i en lille gryde sammen med chokolade, og derefter varme det under omrøring indtil chokoladen er helt smeltet.
- Pensl de afkølede mandelbunde med chokolade - men ikke helt ud til kanten. Køles ned.
- Konditorcreme laver du ved at piske fløden til en stiv flødeskum. Vendes derefter forsigtigt sammen med cremen, hvor du starter med at vende lidt creme i flødeskummet, og derefter gradvist mere. Men med forsigtighed, så du bevarer den luftige konsistens i din konditorcreme.
- Kommes i en sprøjtepose med stor stjernetyl, og sprøjtes ud på hver af de afkølede mandelbunde (altså ovenpå chokoladen). Sprøjtes med top i pyramideform.
- Jordbær skylles og nippes, hvorefter de halveres og forsigtigt sættes fast på konditorcremen.
- Kog abrikosmarmelade op med lidt vand, sigt dem og lad den køle lidt af. Pensl derefter kagerne med abrikoteringen.
Jordbærkage serveres straks - eller opbevares på køl.
Se også disse opskrifter med jordbær:
Kom med din kommentar her