Jordbærispinde kan både laves med jordbærmarmelade eller marmelade med andre sommerbær. De smager dejligt, og er hurtige og nemme at lave.
Jordbærispinde på en sommerdag - det er både læskende og lækkert. Og hvis jordbærmarmeladen, der skal i isen, ligefrem er hjemmelavet, er det svært at forestille sig noget bedre. Disse jordbærispinde kan både laves i rigtige isforme med indbygget "pind" eller i plastikkopper, hvis du ikke har formene. De, der foretrækker hindbær, stikkelsbær eller andre bær, kan sagtens udskifte jordbærmarmeladen med personlige favoritter. Det betyder ikke noget for selve isens konsistens.
Disse jordbærispinde er udviklet af Arlas madspecialist Britta Surland sammen med tv-værten Sofie Linde som del af en række ferietips til sommeraktiviteter med børn, man kan finde på Arlas hjemmeside.
- Udover at det er hyggeligt at tage ungerne med på udflugt i det fri, er det også sjovt for både børn og voksne at udforske, hvor mange råvarer man kan hente direkte i haven, skoven eller havet i stedet for i supermarkedet, siger Britta Surland.
Opskrift på jordbærispinde
Ingredienser
- 2 æggeblommer
- 2 spsk sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 2,5 dl Karolines Køkken piskefløde 38%
- 2 dl 2 dl jordbærmarmelade
- 6 ispindeforme á ca. 1 dl.
Sådan gør du
- Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt.
- Pisk fløden til et let skum og vend det i æggemassen.
- Blend jordbærmarmeladen glat, for eksempel med en stavblender.
- Kom ca. 1 spiseskefuld. marmelade i bunden af isformene.
- Fordel ismassen i formene og fordel resten af marmeladen i toppen af isformene.
- Sæt bunden på og frys ispindene i mindst tre timer.
- Ved serveringen: Dyp ispindeformen i varmt vand et kort øjeblik og træk jordbærispinden ud.
Næringsindhold
Tre tips til børnene
Fra jord til bord - det er hyggeligt at være sammen med børnene om at sanke, plukke eller fange råvarer. Her er tre af Sofie Linde og Britta Surlands tips:
1. Pluk spandevis af modne jordbær fra de danske jordbærmarker og tryl dem om til marmelade, ispinde og slushice. Eller spis dem som de er med fløde eller mælk på toppen.
2. De fleste børn er vilde med at lave mad over bål. Og her er masser af muligheder udover de klassiske snobrød og popcorn. Bag for eksempel madbrød med krydderurter og lav chili con carne over bål.
3. Tag på tur til en af de skønne, danske strande, hvor børnene kan ligge på maven og fange krabber i timevis. I stedet for at smide krabberne ud, når dagen er forbi, kan I tage dem med hjem og lave den skønneste krabbesuppe til aftensmaden.
Du kan også lave en af disse sommeris:
Comments
No Comments