Japanske pandekager ligner amerikanske pandekager med vokseværk. De tykke, pandestegte kager bliver dejlig sprøde udenpå og bløde indeni.
Japanske pandekager var ikke særlig udbredt for et år siden. Det har coronakrisen i den grad ændret. De små, tykke pandekager har bredt sig med lynets hast på sociale medier som Tik Tok og Instagram, og her på Madens Verden har vi naturligvis også prøvet at lave forskellige versioner.
Egentlig er der ikke den store forskel i smagen på amerikanske pandekager og japanske, men konsistensen er meget anderledes.
Nogle af de japanske pandekager bliver helt souffle-agtige med et blødt, nærmest blævrende, indre, andre er sprøde udenpå og faste indeni.
Jeg har eksperimenteret lidt og synes, at denne opskrift er bedst. Pandekagerne er faste a la sukkerbrødskage med en sød, blød smag.
Serveres de med en klat smør, der smelter ned i pandekagerne samt friske bær og sirup, er det en lækkerbisken uden lige.
Her er en opskrift på seks japanske pandekager, der kan laves i kageringe/kageudstikkere. Har du ikke nogen, folder du bare ringe af staniol og bruger dem.
Opskrift på japanske pandekager
Japanske pandekager - opskrift på Tik Tok-hittet
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 2 æg
- 3,5 deciliter hvedemel
- 1,75 deciliter kærnemælk
- ½ deciliter sukker
- 1 teskefuld vaniljesukker
- 1 teskefuld bagepulver
- ¼ teskefuld natron
- 1 knivspids salt
- Olie eller smør
Sådan gør du
- Pisk kærnemælk og æg sammen med vaniljesukker, sukker og salt, så det skummer.
- Vend hvedemel, natron og bagepulver i kærnemælksmassen. Du skal ikke røre for meget, for så bliver pandekagerne hårde.
- Smør kageringe/udstikkere med olie og læg dem på en medium varm pande. Hæld lidt olie (eller en smørklat) ned i hver ring.
- Hæld pandekagedejen ned i ringene. De skal kun være halvt fyldte.
- Bag dem ved lav til medium varme i 7-8 minutter, til de begynder at boble på overfladen.
- Vend de japanske pandekager forsigtigt og bag dem færdige. Du kan stikke en strikkepind eller en stegenål i en af dem for at teste, om dejen er bagt.
- Server et tårn af pandekagerne med en smørklat på toppen samt bær og sirup.
Madtrends anno 2020
Det sociale medie Tik Tok er vokset eksplosivt det seneste år, og her har coronakrisen en stor del af æren for den eksplosive vækst.
Især har madtrends bredt sig fra alverdens hjemmekokke til alverdens - ofte unge - brugere. Tik Tok er et lynhurtigt medie, hvor nogle madretter vises på under et minut. Men i løbet af den tid kan man altså sagtens nå at fremvise sine hjemmelavede retter og opfindelser.
Minipandekager som morgenmads-cereal, sandwichs med masser af smeltet ost, vegetarbacon og dalgonakaffe er blot nogle af de madtrends, der er dukket op i 2020.
Det samme er pandekagerne som vist her og amerikanske kanelsnegle, der er helt usædvanligt lækre.
Se i øvrigt også opskriften på danske pandekager:
Kom med din kommentar her