En skøn opskrift på italiensk risotto, der blandt andet laves med bladselleri og vermouth. Klassisk opskrift fra det italienske køkken. God som tilbehør.
Italiensk risotto er en klassiker, og her er den lavet som i Italien, nemlig med bladselleri og lidt vermouth.
Fyldet i den skønne risotto kan du selv vælge, og du kan blandt andet bruge rejer, squash, frisk asparges, ærter eller andet. Det er op til dig og din smag.
Men du kan også blot servere den italienske risotto som den er, den smager stadig vidunderligt.
Opskrift på italiensk risotto
Italiensk risotto med bladselleri og vermouth
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTIngredienser
- 1 liter bouillon kyllinge- eller grøntsagsbouillon alt efter hvad der skal i - jeg brugte grøntsagsbouillon
- 1 spsk. olivenolie
- 3 skalotteløg finthakkede, eller 2 mellemstore zittauerløg
- 2 fed hvidløg finthakket
- ½ bladselleri finthakket
- 400 g risotto ris
- 2½ dl vermouth lys og tør vermouth eller hvidvin
- salt og friskkværnet peber
- 70 g smør iskoldt og i tern
- 125 g parmesan friskrevet
Sådan gør du
- Varm bouillonen op i en gryde (jeg blandede bare varm vand med flydende bouillon).
- Varm olivenolie i en anden gryde, tilsæt løg, hvidløg og bladselleri og sauter ingredienserne i 4 min. Tilsæt ris og skru op for blusset.
- Risen begynder at tage farve, så der skal røres hele tiden. Efter 1 minuts tid ser riskornene næsten gennemsigtige ud.
- Tilsæt Vermouth (eller hvidvin) under forsat omrøring. Duften er helt fantastisk og al skarp alkohol fordamper, og kun den gode smag optages i risen.
- Når risen har optaget al Vermouth, tilsættes den første skefuld varme bouillon og 1 knsp. salt.
- Skru ned for blusset, så risen koger ved meget lav varme. Tilsæt løbende den varme bouillon under omrøring, så man nærmest masserer den cremede stivelse ud af risen.
- Inden tilsætning af ekstra fond, skal den tilsatte fond være helt optaget af risen. Hele seancen varer ca. 15 minutter - måske lidt længere.
- Smag til med salt og friskkværnet peber. Forsæt med tilsætning af bouillon til risen er mør, men "al dente" (med bid).
- Tag gryden af blusset, tilsæt smør og parmesan under forsigtig omrøring - og her tilsatte jeg også det fyld jeg havde valgt.
- Læg låg på og lad risottoen trække 2-3 minutter. Det er det vigtigste punkt, når man laver risotto, for det er her, den bliver rigtig cremet og våd.
Italiensk risotto serveres straks, og den kan bruges som tilbehør til alt fra koteletter til kylling og meget andet.
Denne opskrift er fra bloggen Newyorker By Heart,
der nu bor på Madens Verden. Find alle opskrifterne
ved at klikke på billedet herover!
Kom med din kommentar her