Italiensk blomkålssuppe er en nem suppe med blomkål til enten forret eller hovedret. Her er den anrettet med gremolata og lidt olivenolie.
Italiensk blomkålssuppe med gremolata er en af mine favoritter, når den står på suppe.
Dels er blomkålen både mild, sund og lækker - men suppen med blomkål er også utrolig nem at lave. I øvrigt tager det også under 30 minutter.
Opskriften her er beregnet som en lækker forret til 4-6 personer, og hvis du vil anvende blomkålssuppen som hovedret kan du blot tilsætte lidt mere blomkål.
Serveres gerne med et stykke brød til.
Opskrift på italiensk blomkålssuppe
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 lille blomkål
- 1 bagekartoffel
- 7 deciliter vand
- 2 bouillonterninger - grøntsag
- 1 deciliter fløde
- 1 citron - økologisk
- salt og friskkværnet peber
- 1 portion gremolata - se min opskrift på gremolata her
- Lidt olivenolie
Sådan gør du
- Løg og hvidløg snittes fint og blomkål skæres i mindre stykker. Har du en stor blomkål, kan du nøjes med en halv blomkål.
- Bagekartoffel skrælles og skæres i små tern.
- Svits løg og hvidløg i et minuts tid i en god sjat olivenolie, men uden løget tager farve.
- Kom blomkål og kartoffel ved og sauter i et minuts tid mere.
- Tilsæt vand og bouillonterninger, og kog indtil kartofler og blomkål er møre. Det tager ca. 15-20 minutter.
- Blend din blomkålssuppe med en stavblender direkte i gryden, og tilsæt fløde. Ønsker du blomkålssuppen mere cremet, tilsættes mere fløde - og mere vand, hvis du vil have suppen lidt tyndere. Den er nem at justere i konsistensen.
- Smag til med salt, peber og friskpresset citronsaft - og blend suppen lidt igen, så du får en cremet italiensk blomkålssuppe.
- Lav gremolata som anvist i linket.
Næringsindhold
Tips
Italiensk blomkålssuppe anretter du i en lille og dyb tallerken, hvorpå du lægger lidt gremolata og en cirkel olivenolie.
Se også mine andre opskrifter på suppe:
Del dine ideer og tanker med os andre her: