Hvis du vil have sprøde fritter, skal du lave disse intervalstegte pommes frites i ovnen. Se fremgangsmåden her.
Du kan lave nemme og intervalstegte pommes frites i ovnen, og de bliver virkelig lækre.
Bagekartofler og isvand
Fritterne laves af bagekartofler, og det vigtige er at lægge kartoffelstavene i iskoldt vand, hvorefter de tørres.
Derefter er de klar til den yderligere tilberedning.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til intervalstegte pommes frites
4 store bagekartofler
4 spiseskefulde olivenolie
2 teskefulde groft salt
2 teskefulde tørret timian
Fremgangsmåde
- Brug altid kun store bagekartofler til disse pommes frites, for så bliver de bedst.
- Start med at vaske bagekartoflerne, hvorefter du skærer det yderste af alle fire sider af, så du har fire store blokke tilbage.
- Du behøver ikke skære dem så tæt, at der ikke er skræl tilbage, men blot tage det yderste på alle sider.
- Skær så kartoflerne i tre skiver, som du igen deler i tre, så du får 9 kartoffelstave af hver kartoffelblok.
- Læg stavene i en skål med iskoldt vand, og skyl dem i vandet. Hæld vandet fra, og fyld skålen med vand igen. Lad kartoflerne stå i en times tid.
- Hæld så vandet fra, og læg kartoffelstavene til tørre på et rent viskestykke - her ligger de og tørrer en halv time.
- Kom halvdelen i en stor skål, og tilføj 2 spiseskefulde olie, 1 teskefuld salt og 1 teskefuld timian. Vend kartoffelstavene godt rundt, og læg dem enkeltvis på en bageplade, der er beklædt med bagepapir.
- Gør tilsvarende med den anden halvdel, og læg også disse på bagepladen, så der er luft mellem alle fritterne.
- Så skal de lækre pommes frites intervalsteges i ovnen.
- Giv dem først 15 minutter ved 200 grader varmluft.
- Tag dem ud og lad dem hvile 10 minutter.
- Så får de yderligere 15 minutter i ovnen ved 200 grader.
- Ud og hvile 10 minutter.
- Og endelig skal de ind sidste gang, hvor de steges færdige - det tager cirka 15 minutter.
Anret de intervalstegte pommes frites - og servér dem til en god bøf.
Se også mine opskrifter på:
Også,fuldt hus af stjerner herfra ???? Super nemme at lave og kanon lækre, sprøde og meget velsmagende ????
Tak, Anna Louise - nej, men smag og behag er naturligvis forskellig, så det er fair nok. Men disse pommes frites bliver super sprøde, så det er i hvert fald ikke dét.
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk.
Fatter ikke hvordan nogen kan give disse pommes frites under fem stjerner? Lavede dem i aftes og vi var alle helt vilde med dem. De blev virkelig sprøde og fremover laver vi ikke pommes frites på andre måder. Vi skal have dem igen i aften.
Kærlige hilsner fra Anna Louise i Randers
Hej Lykke
Nej, du behøver ikke røre dem undervejs. Det har jeg prøvet, og det har ingen effekt. De intervalstegte pommes frites bliver rigeligt sprøde på denne måde.
God fornøjelse - og glæd dig.
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk
Rør du rundt i dem/vender dem undervejs?