Sådan en intervalstegt culotte på grillen bliver mør som smør, og er noget af det allerbedste stykke kød. Her lavet med rosmarin og hvidløg.
Intervalstegt culotte bliver en saftig oksesteg med masser af kraft og smag.
Jeg har her grillet den i min Weber Q3200, men okseculotten kan naturligvis også grilles i en kulgrill.
Stegetid, hviletid og temperatur er de samme.
Opskrift på intervalstegt culotte
Intervalstegt culotte i grill med rosmarin og hvidløg
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTIngredienser
- 1, kg okseculotte
- 2 spsk brun farin
- 1 spsk fint salt
- 1 dl olivenolie
- 3 fed hvidløg finthakkede
- 1 håndfuld rosmarin frisk hakket
Sådan gør du
- Start med at tørre culotten af med lidt køkkenrulle. Rids så krølfedtet i tern med en skarp kniv.
- Bland brun farin og salt sammen, og smør culotten grundigt ind i det. Både krølfedt og bunden på stegen.
- Så blander du olie, hvidløg og rosmarin sammen, og smører nu culotten med denne fantastiske krydderolie. Igen skal du smøre alle steder på stegen.
- Pak den nu i en frysepose (plasticpose), og læg den i køleskabet i mindst en time. Men den må gerne trække 4, 6 eller 8 timer i marinaden.
- Så skal vi til at lave intervalstegt culotte i grillen. Jeg steger den her i en gasgrill (Weber Q3200), men du kan selvfølgelig grille stegen i en kuglegrill. Tider og temperaturer er de samme.
- Tænd grillen på fuld varme, og varm den godt igennem. Sluk så for den inderste brænder, da du skal grille culotten ved indirekte varme. Er det i en kuglegrill lægger du kullene ude i to sider.
- Læg nu culotten på midten af risten, så den ikke ligger direkte over varmen. Læg den med krølfedtet opad.
- Luk låget og grill okseculotten i 15 minutter.
- Tag den så ud, og lad den hvile utildækket i 15 minutter.
- Så skal culotten i grillen igen - atter en gang i 15 minutter. Nu med krølfedtet nedad. Derefter ud og hvile i 15 minutter.
- Nu skal culotten så i grillen for sidste gang. Stik et stegetermometer i den tykke ende, og nu skal den grilles indtil kernetemperaturen når 56 grader. Så okseculotten medium - hvilket er helt perfekt for en intervalstegt culotte i grill!
- Tak så culotten af grillen, og pak den i flere lag sølvpapir. Nu skal den hvile i mindst 30 minutter.
- Skær så den grillede okseculotte ud i tynde skiver fra den tynde ende, og halvvejs inde vender du culotten en halv omgang, og skærer så skiverne fra den side.
Server eventuelt sammen med en eller flere af disse opskrifter:
Åååååh den culotte ser god ud ???? Den skal prøves i weekenden på grillen ????
Luffe