Indhold i chorizo kan være både farvestoffer, konserveringsmidler, emulgatorer og aromastoffer. Tjek ingredienslisten eller vælg økologisk.
Indhold i chorizo kan variere betydeligt afhængig af producent, pris og om pølsen er økologisk eller ej.
Den spanske pølse med den lækre krydrede smag er populær hos danskerne, men kvaliteten kan altså være svingende.
Langt fra naturlige råvarer
En chorizo består traditionelt set af hakket svinekød og krydderier – intet andet.
Du kan dog finde en lang række af andre ingredienser i en almindelig chorizo fra de danske supermarkeder:
Farvestoffer, konserveringsmidler, emulgatorer, antioxidanter og aromastoffer er nogle af de tilsætningsstoffer, du kan finde i en ganske almindelig chorizo fra supermarkedet.
Tjek derfor ingredienslisten, hvis du vil kende indholdet i chorizopølsen.
Vælg økologisk
Vil du gerne undgå for mange tilsætningsstoffer, er der et simpelt trick.
En nem måde at sikre sig fødevarer med færre tilsætningsstoffer er nemlig ved at vælge de økologiske udgaver.
I økologiske fødevarer er det kun tilladt at anvende 49 ud af de 350 tilladte tilsætningsstoffer i EU. Det er eksempelvis ikke tilladt at tilsætte kunstige farvestoffer eller sødemidler i økologiske fødevarer.
Næringsindhold i chorizo
Hvad enten chorizo er økologisk eller ej, så er den, som så mange andre pølser, ikke en kalorielet sag.
Cirka en tredjedel af indholdet består af fedt (35%), heraf en del mættet fedt fra svinekødet (15%).
Kalorieindholdet ligger typisk omkring 400-450 kcal per 100 gram med et protein indhold på 20-30%.
De krydrede pølser er desuden tilsat en del salt og har typisk et indhold på 3-5%.
Du kan læse mere om den populære chorizo her.
Kilder: Landbrug & fødevarer
Få mere viden om fødevarer og inspiration til opskrifter i disse artikler:
Comments
No Comments