Her er en nem opskrift på indbagt rabarberkompot, der laves i små skåle med butterdej som låg. En god og lækker dessert.
Indbagt rabarberkompot er friske rabarber, som koges til en kompot, som derefter bages i ovnen med butterdej som låg.
Det er en meget nem dessert med rabarber, og den kan laves i god tid, hvorefter du bager den i ovnen lige inden servering.
Opskriften er beregnet som dessert til fire personer.
Ingredienser
500 gram rabarber
175 gram sukker
2 teskefulde vaniljesukker
1 spiseskefuld citronsaft
0,5 deciliter vand
1 plade butterdej
30 gram smeltet smør
Lidt rørsukker
Fremgangsmåde
- Rabarberne vaskes grundigt og skæres derefter i tynde skiver på cirka en centimeters tykkelse.
- Kommes i en gryde sammen med sukker, vaniljesukker, citronsaft og lidt vand. Kog rabarberkompotten op, og skru derefter ned så kompotten simrer i cirka 15 minutter. Måske lidt længere. Den skal hverken være for tyk eller tynd.
- Lad rabarberkompotten køle af, inden den fordeles i fire små skåle.
- Smelt lidt smør og udstik butterdej, så stykkerne dækker skålene. Rul eventuelt butterdejen lidt ud med en kagerulle. Det er vigtigt, at butterdejsstykkerne er lidt større end skålens diameter, så dejen kan klemmes fast uden på skålene. Se billedet.
- Pensl så butterdejslågene med lidt smør, og stil skålene i køleskabet, hvor de gerne må hvile mindst en time.
- Forvarm ovnen til 190 grader varmluft, og bag den indbagte rabarberkompot i cirka 10 minutter - eller indtil lågene er flotte, sprøde og gyldne. De løfter sig op, og når det sker, er desserten klar.
Servering
Indbagt rabarberkompot serveres lune, men pas på, da de er MEGET varme når de lige kommer ud af ovnen.
Mit råd er, at du lader dem hvile ti minutter inden servering, så ingen brænder sig på den varme kompot.
Lignende opskrifter
Relaterede opskrifter er på rødgrød med fløde og en hjemmelavet æblegrød.