Sådan laver du en god, hvid chokolademousse af hvid chokolade. Den er toppet med råsyltede kerner fra granatæble.
Opskriften på hvid chokolademousse er beregnet til otte personer.
Ingredienser til hvid chokolademousse
150 gram hvid chokolade fra Odense Marcipan
4 pasteuriserede æggeblommer
50 gram sukker
5 gram vaniljesukker
3 pasteuriserede æggehvider
1,5 deciliter fløde
Til råsyltede kerner fra granatæble bruger du
4 spiseskefulde granatæblekerner
1 teskefuld rørsukker
Fremgangsmåde
- Start med at smelte den hvide chokolade i en tykbundet kasserolle. Gør det meget lav varme, og så kan du sagtens gøre det uden at bruge et vandbad. Rør i chokoladen indtil den er smeltet.
- Pisk æggeblommerne luftige sammen med sukker og vaniljesukker i en skål.
- I en anden skål pisker du fløden stiv.
- Mens du i en tredje skål pisker æggehviderne helt stive. Lav testen med at vende skålen på hovedet, og æggehviderne er stive når de ikke falder ud af skålen.
- Med en dejskraber vender du nu forsigtigt flødeskummet sammen med de piskede æggeblommer.
- Husk at samle en mousse med stor forsigtighed og kærlighed, da det gælder om at bevare så meget luft som muligt i massen.
- Til sidst vender du flødeskummet i.
- Fordel nu hvid chokolademousse i otte små glas, og sæt dem derefter på køl i mindst fire timer, hvor moussen sætter sig.
- Hvis du ønsker større portioner, kan du selvfølgelig fordele den hvide chokolademousse i færre, men større glas 🙂
- Kernerne fra et granatæble kommes i en lille skål, og drysse med rørsukker. Sæt på køl.
Anret hvid chokolademousse med granatæble på toppen. En virkelig god dessert.
Se også mine opskrifter på:
Luftig chokolademouse
Ikke særlig smart at glemme den rigtige rækkefølge. Man skal vende flødeskum i to gange, men chokoladen og æggehviderne skal åbenbart slet ikke i, ifølge opskriften .. endte op med en grynet masse, der var helt uspiselig.