Her er min bedste opskrift på en creme anglaise, der laves med en vaniljestang, æggeblommer og sødmælk. Vaniljesaucen er hurtig at lave.
Du skal bruge - giver en creme anglaise til fire personer:
2 deciliter økologisk sødmælk
3 pasteuriserede æggeblommer
1 vaniljestang
3 spiseskefulde rørsukker
Sådan laver du den bedste creme anglaise eller vaniljesovs:
Med en skarp kniv deler du vaniljestangen på langs, og skraber kornene ud. Mas kornene sammen med en lille smule rørsukker.
Kom sødmælken op i en tykbundet kasserolle, og put vaniljesukkeret ned i mælken. Læg også vaniljestangen ned i kasserollen (vi kan lige så godt få al smagen med). Lad det koge op.
Tag gryden af, og lad nu vaniljemælken stå og trække i 10 minutter.
Pisk imens de pasteuriserede æggeblommer og rørsukker luftigt.
Pisk så æggemassen sammen med vaniljemælken, og varm forsigtigt blandingen op mens du fortsat pisker. Fortsæt indtil saucen når den rette konsistens.
Hæld vaniljesaucen op i en skål, dæk med husholdningsfilm og stil skålen i køleskabet, hvor din creme anglaise skal køles ned - helst i et par timer.
Så er vaniljesaucen klar til servering.
Og creme anglaisen går fremragende til de fleste bær og frugter. Prøv at servere den til jordbær. Eller rabarber, som du lige har kogt med lidt rørsukker. Eller kogte sukkerpærer. Eller til et mix af vindruer, fersken, ananas, æble eller hvad du nu synes godt om.
Mulighederne er mange for at lave verdens bedste dessert.
Kom med din kommentar her