Du kan sagtens lave en hurtig bøf stroganoff, hvor oksekød i strimler svitses af ved høj varme, og vendes med bacon, løg og champignon. Opskriften er her.
Hurtig bøf stroganoff, der laves med strimler af oksefilet.
Kødet brunes i lidt olie ved en god varme, og serveres i en smagfuld flødesovs, og retten er både nem og ret hurtig.
Til bøf stroganoff kan du enten servere kartoffelmos eller ris, men mosen passer altså fortrinlig godt til.
Ingredienser til hurtig bøf stroganoff
500 gram oksekød i strimler - her er der anvendt oksefilet
2 spiseskefulde paprika
2 store rødløg
100 gram bacon i tern
250 gram champignon
1 lille dåse tomatpasta
5 deciliter fløde
Salt og friskkværnet peber
1 portion af denne luftige kartoffelmos
Fremgangsmåde
- Start med at sætte kartoflerne over til mosen, og lav kartoffelmosen som anvist i linket. Smag den til med salt og peber.
- Oksekødsstrimlerne saltes og vendes derefter med paprika. Stil til side.
- Rødløg pilles og hakkes fint, mens champignon børstes rene for jord og skæres i skiver.
- Så skal der laves bøf stroganoff. Start med at svitse champignon et par minutter ved høj varme i en stegegryde, hvorefter de tages op.
- Kom lidt olie i stegegryden, og sautér løgene i et par minutter uden de tager farve. Læg det til side.
- Svits så bacontern næsten møre i gryden, og læg også dem til side.
- Så steges kødet. Kom det i gryden og steg det i 3-4 minutter så det får stegeskorpe. Tilsæt om nødvendigt lidt mere olie, da kødet ikke må steges tørt - og pas på paprikaen ikke brænder på.
- Kom så tomatpasta ved sammen med fløden, og lad det koge op. Kog i et minuts tid.
- Så kommes løg, bacontern og champignon, hvorefter retten smages til med salt og peber. Varm det kort igennem.
Serveres med den nylavede kartoffelmos og eventuelt dampet broccoli.
Se også mine opskrifter på: