Her får du en stensikker opskrift på Hopballe kylling med marinerede hvidløg. En stor og økologisk kylling, der nemt steges i ovnen.
Der findes mange gode kyllinger i butikkerne, men prøv endelig også en Hopballe kylling, der ofte vejer på den gode side af to kilo.
Og nej, dette er ikke en betalt opskrift, men blot min egen anbefaling, da du her får en rigtig god kylling, der heller ikke koster en herregård.
Kyllingerne, der vokser langsommere og har god plads, produceres på Hopballe Mølle, der ligger mellem Vejle og Jelling.
Her har jeg lavet en god, stor kylling med marinade af marinerede hvidløg. Hvidløg blendes med lidt af olien fra glasset og lidt almindelig olivenolie, og det giver altså din kylling en virkelig god smag.
Opskrift på Hopballe kylling
Hel ovnstegt Hopballe kylling med marinerede hvidløg
Ingredienser
- 2 kilo kylling - fra Hopballe Mølle
- 2 spiseskefulde hvidløg - marinerede fra glas
- 2 spiseskefulde olie - marinade fra glasset
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 1 potte timian
- 1 citron - økologisk, i mindre både
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start evt. med at binde din Hopballe kylling op med kødsnor. Det er ikke nødvendigt, men godt at gøre.
- Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
- Kom et par spiseskefulde marinerede hvidløg i en beholder til din stavblender, og tilsæt også et par spiseskefulde af marinaden fra hvidløgene i glasset, samt lidt almindelig olivenolie.
- Blend marinaden med en stavblender.
- Smør et ildfast fad med lidt olivenolie og læg kyllingen i fadet med brystkødet opad. Krydr kyllingen med salt indvendigt, og læg også gerne nogle kviste timian ind i kyllingen sammen med en citron i mindre både.
- Smør nu hvidløgsmarinaden ud over hele kyllingen, og kom godt ind ved lårene. Krydr derefter med salt og friskkværnet peber.
- Hæld 2-3 deciliter vand i fadet.
- Stil fadet med din Hopballe kylling ind i ovnen, hvor den skal have ca. 90 minutter, altså halvanden time. Det skyldes, at kyllingen er rimelig stor.
- Undervejs skal du indimellem lige øse stegesky op over kyllingen, så bliver den altså endnu mere lækker.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdigstegte Hopballe kylling lægges på et skærebræt, hvor den gerne med trække 10-15 minutter.
Derefter skæres kyllingen ud i passende stykker.
Tilbehør til den ovnstegte kylling kan være mange ting - her kan du se forslag på tilbehør til kylling.
Se også disse opskrifter på kylling:
Del dine ideer og tanker med os andre her: