Hjemmelavet mascarpone tager kun et kvarters tid at lave. Det er vildt lækkert, og du skal kun bruge to ting: piskefløde og citronsaft.
Hjemmelavet mascarpone er så let at lave, at man tror, det er løgn. Og så tager det ikke mange minutter at piske den italienske frisk-ost sammen.
Det eneste tidskrævende er at vente det døgn, hvor cremen forvandler sig til ost i køleskabet. Så mascarpone er ikke noget, man skal lave samme dag, som den skal bruges.
Når det så er sagt, så vil jeg anbefale at gå i gang. Det er ret sjovt at lave sine egne produkter, og man spiser dem med større respekt og en portion dejlig selvtilfredshed.
Se også de gode opskrifter på:
Opskrift på hjemmelavet mascarpone
Hjemmelavet mascarpone
Ingredienser
- 5 deciliter piskefløde
- 2 spiseskefulde citronsaft
Sådan gør du
- Hæld piskefløden i en lille gryde. Bring den til kogepunktet.
- Pres 2-2,5 spsk saft ud af en citron og tilsæt saften, når piskefløden koger.
- Nu skal du skrue ned på lav til medium varme og piske de næste 10-15 minutter. Jeg bruger en elpisker, men du kan også gøre det med håndkraft.
- Pisk, indtil massen bliver tyk nok til at dække en træske, når du stikker den ned i gryden.
- Tag en skål og læg en si med osteklæde (eller kaffefilter) henover. Hæld ostemassen ned i sien og stil skålen med sien i køleskabet. Her skal den stå i et døgn, så væden - eller vallen - løber ned i skålen.
- Efter et døgns tid har du en cremet hjemmelavet mascarpone, som du kan bruge til lidt af hvert.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Hvis du laver en stor portion, kan du faktisk bruge den væde, der drypper fra mascarponecremen til at lave ricotta.
Man kan bruge hjemmelavet mascarpone til alt fra supper og pastaretter til desserter som den italienske kaffe-dessert tiramisu.
Hanne Hoffmann
Hej. Jeg forstår ikke hvad du mener med “dække en træske”?