Opskrift på gulerodskage fra New Orleans med ostecreme. Amerikansk carrot cake, der er en lækker kage med gulerødder og frosting med flødeost.
Få en fantastisk opskrift på gulerodskage, der stammer fra den populær blog Newyorker By Heart, og der er tale om en rigtig amerikansk carrot cake fra New Orleans.
Man fristes endda til at sige, at det måske er verdens bedste gulerodskage, og den skal du bare glæde dig til at sætte tænderne i. Den er svampet, tilpas krydret og virkelig lækker i både konsistens og smag.
Kagen, der kan toppes med flødeost, rækker til otte personer, og rester sættes på køl til senere brug. Du kan også fryse kagen ned - men uden frosting. Se længere nede hvordan du i stedet laver en smørcreme til kagen.
Se også disse opskrifter:
- Gulerodskage i airfryer - nem opskrift
- Gulerodsboller - opskrift på sunde boller med gulerod
- Gulerodsbrud - opskrift på luftige brød med gulerod
Opskrift på gulerodskage
Opskrift udviklet af:
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 325 gram sukker
- 3 deciliter majsolie - eller anden madolie, men IKKE olivenolie!!
- 4 æg
- 300 gram hvedemel
- 1 spiseske kanel
- 1 teske salt
- 2 teske natron
- 350 gram gulerødder - revne
- 50 gram valnødder - evt. letristede
Frosting:
- 125 gram flødeost - naturel, light er ok, hvis du føler for det
- 50 gram smør - blødt
- vaniljesukker - efter smag
- 200 gram flormelis
Fremgangsmåde
- Pisk 325 gram sukker og 3 deciliter majsolie cremet og pisk 4 æg i et ad gangen. Pisk rigtig, rigtig godt.
- Sigt og bland 300 gram hvedemel, 1 spiseske kanel, 1 teske salt og 2 teske natron i dejen og vend 350 gram gulerødder (revne) og 50 gram valnødder (hakkede) i til sidst.
- Fyld dejen i en smurt springform/lille bradepande.
- Bag din gulerodskage fra New Orleans i ca. 60 minutter ved 175 °C. Afkøles på rist.
- Frosting: Pisk 125 gram flødeost og 50 gram smør (blødt) cremet. Tilsæt lidt vaniljesukker og 200 gram flormelis. Pisk frostingen glat. Kan smages til med mere vaniljesukker.
- Smør frosting over den kolde kage og pynt evt. pynte gulerødder eller nogle hele valnødder. Du kan også pynte kagen med en hjemmelavet smørcreme.
Kan det fryses?
Næringsindhold
Se hvad opskriften indeholder.
Gulerodskage med smørcreme
Er du ikke så vild med frosting, kan du også lave gulerodskagen med smørcreme.
Her pisker du 150 gram smør luftigt, hvorefter 250 gram flormelis piskes i sammen med to teskefulde vaniljesukker.
Pisk indtil du har en lækker og luftig smørcreme, der kommes på den afkølede kage.
Zainab
Hejsa,
Jeg har flere gange oplevet at kager med natron i, giver en eftersmag af natron. Kan man komme bagepulver i dejen i stedet?
Mvh
Zainab
rena
Ved at tilsætte 1 ske edikke, forsvinder smag af natron. Detcer en meget gammel metode. Man kan også give halv del af natron og halv del af bagepulver
Morgan
Den bedste 🤩
Trine
Hejsa,
Hvor stor skal bradepanden være for at passe til opskriften?
Mvh
Trine
SLH
Fantastisk opskrift. Vi har prøvet forskellige, men denne er helt klart den bedste. Især valdnødder og mængden af gulerødder gør kagen dejlig fugtig.
Jannie
Hejsa 😊
Kan kagen laves aftenen forinden?
Glæder mig til at prøve opskriften.
Anders Bertelsen
Sagtens!
Bodil Sørensen
Er det ikke en fejl i smørcreme til gulerodskage,at der skal bruges 2150 gr flormelis
Holger Rørby Madsen
Hej Bodil
Jo da, og tak for hjælpen. Opskriften er rettet til, og til smørcreme anvendes her 250 g. flormelis.
Alt det bedste
Holger
Ieda Maria Da Silva
meget lækker og meget blød Jeg har aldrig lavet en kage for første gang for at være så lækker. tillykke med opskriften
Karin Rønning
Det er bare olje som er væske i denne kaken, det gjør den sinnsykt fet. Og hvorfor natron som hevemiddel, det skal jo syre i for at natron skal utvikle heveevne? Det vanlige vil være rømme/ crème fraiche el.
Sanne
Super lækker kage. Jeg kom også lidt rosiner i.
Line
Jeg husker det som om der var farin og rørsukker i den oprindelige opskrift ?
Lisser
Jeg har opskriften fra "dengang". Der stod 375 g sukker (tilføjet, at hun brugte mindre, 325 g), og jeg mindes, der oprindeligt var tale om rørsukker, men jeg har kun skrevet sukker.
Ingen farin.
Til frosting stod der 200-250 g flormelis, og at hun brugte MEGET mindre + at man skulle prøve sig frem.
😊
Christina
For dælen.. er helt klart mine nye ynglingskage – har kun fået rosende ord for den..
mums!
Luna
Ledte som en gal efter en lækker opskrift på gulerodskage.
Den her er den eneste jeg synes virkede “rigtig”.
Glæder mig meget til at afprøve den.
Tak.
Kristina
Nu har jeg gået og luret på denne hér opskrift i lang tid, så i weekenden stod den store test. Og hatten af, det er jo en helt fantastisk gulerodskage!! Jeg kunne ikke opdrive valnødder hér i Holland, så jeg brugte pecannødder i stedet.
Har lige serveret resterne for mine kollegaer, og er nu omgivet af smil og lutter rosende ord, som hermed gives videre!
Absolut ikke sidste gang der står gulerodskage på kage-menuen 🙂
Mange glade mandags-hilsner
Kristina