Tarteletter med høns i asparges er en vaskeægte klassiker, men her får du min mere moderne udgave, der tilmed er nem at lave. Uden at koge en høne.
Tarteletter med høns i asparges har jeg fået et uta af gange til fester og sammenkomster på kroer og hoteller over hele landet gennem tiden.
De fleste tarteletter har smagt godt, og det har næsten altid været med samme opskrift.
Derfor tænkte jeg, om man ikke kunne peppe retten lidt op, og det er der kommet denne opskrift ud af.
Som jeg faktisk synes smager aldeles fremragende.
I tarteletterne bruger jeg lidt fennikel, og i stedet for kogt høne har jeg anvendt lidt stegt kyllingebryst.
Og så har jeg droppet de klassiske tarteletter - og lavet min egen version af bagt butterdej.
Du skal bruge - giver 12 tarteletter:
2 stykker kyllingebryst - ialt cirka 400 gram
2 spiseskefulde smør til stegning
1 finthakket rødløg
En halv fennikel skåret i helt tynde strimler
2 spiseskefulde smør til hvid sovs
2 spsieskefulde mel
400 gram hvide asparges
Lagen fra en dåse hvide asparges (giver mere asparges-smag til sovsen)
1 deciliter sødmælk
Salt og friskkværnet peber
6 plader butterdej
Persille til pyntning
Sådan laver du tarteletter med høns i asparges a la Guffeliguf:
Start med at bage dine hjemmelavede tarteletter (eller brug dem du har købt).
Rengør kyllingebrysterne, og steg dem i smør på en pande i fem minutter på hver side ved middel varme. Krydr med salt og peber. Skær kyllingebrysterne i grove tern, og stil til side.
Kom så et par spiseskefulde smør i en gryde, og lad det bruse af. Svits så løg og fennikel ved middel varme - de skal blive klare, men ikke brune. Kom det i en lille skål, og vask gryden af.
Kom så et par spiseskefulde smør i gryden, og når smørret er smeltet kommer du et par spiseskefulde mel i. Pisk det rundt med et piskers i nogle minutter, så du får bagt smagen af mel væk.
Tilsæt så lage fra en dåse hvide asparges, og pisk sovsen jævn.
Kom derefter sødmælk i og pisk videre. Det plejer at passe med cirka en deciliter sødmælk, men tilsæt mælk indtil du har en sovs, der hverken er for tyk eller tynd. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Kom så kylling, afdryppede hvide asparges og løg/fennikel i sovsen, og varm det op under omrøring.
Kom fyldet i 12 tarteletter, enten dine hjemmelavede tarteletter, eller de færdigkøbte.