Denne opskrift giver dig et både nemt og meget luftigt franskbrød med en blød krumme og en lækker skorpe. Nemt at bage og så kan det fryses.
Franskbrød er et lækkert hvedebrød, og det er meget nemt at bage.
Her er min meget nemme opskrift på det populære brød, der jo smager fantastisk helt nybagt med syltetøj eller Nutella.
Tip: Husk at dække dejen til med husholdsningfilm under hævning, fordi det hindrer dejen i at tørre ud. Se i øvrigt også hvordan du bager de bedste bløde boller.
Opskriften giver et enkelt og luftigt franskbrød, men du kan nemt gange opskriften op, og bage flere brød samtidig.
Opskrift på franskbrød
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 3 deciliter minimælk - svarende til 300 gram
- 25 gram gær
- 400 gram hvedemel - gerne med 11% protein
- 1 teske salt
- 2 teskefulde sukker
- 35 gram smør - meget blødt
Sådan gør du
- Lav gerne dejen på en røremaskine med dejkrogen på. Lun 3 deciliter minimælk i en gryde og kom den i skålen til røremaskinen.
- Smuldre 25 gram gær i, rør den ud og lad det hvile et par minutter så gæren bliver aktiv.
- Imens blandes 400 gram hvedemel sammen med 1 teske salt og 2 teskefulde sukker, hvorefter det æltes ind i dejen. Det tager cirka otte minutter ved middel hastighed.
- Ælt derefter 35 gram smør (det skal være blødt) i, og det tager yderligere tre minutter.
- Dæk røreskålen med husholdingsfilm og lad dejen hvile i 20 minutter. Så holder du på fugten i dejen.
- Tag dejen ud på køkkenbordet, der er drysset med lidt mel. Nu skal du ikke ælte dejen, men blot trække den lang. Fold den derefter sammen, så den ene tredjedel lægges over, og den sidste tredjedel over denne.
- Vend dejen en kvart omgang, hvor du trækker og folder på samme måde en gang til, Træk så dejen ud i samme længde som din form, og læg dejen i.
- Pensl med vand og lav et snit på langs i brødet. Drys eventuelt med majsdrys, birkes eller andet, beklæd formen med husholdningsfilm for at holde på fugten, og lad brødet hæve i 30 minutter.
- Bag så dit franskbrød i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor det skal have cirka 25 minutter.
Kan det fryses?
Næringsindhold
Video
Tips
Lad det færdigbagte franskbrød køle lidt af inden du skærer det ud. Ellers risikerer du at brødet mases sammen, så det er vigtigt lige at vente lidt.
Brødet er allerbedst som nybagt, men kan sagtens holde sig et par dage uden at blive tørt. Det er nemlig et kvalitetsbrød, og et lækkert formfranskbrød, der har en god holdbarhed.
Fryseegnet: Det bagte brød kan sagtens fryses ned. Du kan eventuelt skære det i skiver inden frysning.
Elsker du franskbrød, ja så skal du også prøve at bage mine sødmælksfranskbrød og kærnemælksfranskbrød.
Susan Petersen
Super luftig brød, selv efter tre dage er det stadigvæk et dejligt brød at spise
Bettina
jeg sydens det er godt fransk brød jeg bager det tit 🙂
Lone
Hej
Jeg får en blød skorpe, efter at brødet er kølet ned. Når jeg tager de ud af ovnen, er skorpen perfekt. Hvordan kan det være?
Lilli Nielsen
Hejsa Holger
Kan man bruge tørgær i dine opskrifter. Fa jeg intet almindeligt gær har
Med venlig hilsen Lilli Nielsen
Holger Rørby Madsen
Hej Lilli
Det kan du tro - det kan du sagtens. Jeg har lavet en omregner her: https://madensverden.dk/gaer-omregner/
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Anette Jensen
Det er den bedste franskbrød opskrift.
Det bliver altid et super lækkert brød.
Jeg følger opskriften nøje.
(Dog har jeg enkelte gange udskiftet mælk med Oatly, oat drik barista) hvilket ikke gør en forskel i resultatet, som jeg kan se eller smage.)
De bedste hilsner Anette
Bettina Sloth
Simpelthen det bedste franskbrød, jeg har bagt længe. Kan især godt lide at det ikke smager af gær.😉
Og det er nemt og hurtigt at smække sammen. Tak for dejlig opskrift.
Inge Christensen-Jeffries
Hej. Jeg er bosiddende i England og bagte dette brod i dag, lakkert! Men jeg ville meget gerne lave det med meget mere fiber i, er det muligt? Ville metoden virke det samme? Herovre ville jeg for soge forst med en tredjedel af Wholemeal, tror jeg. Brodet er fantastisks lugtig, men har desvarre ikke meget fiber i. Har du mon en lignende opskrift? Venlig hilsen Inge
Margit Jensen
Hvilken størrelse er din form ?
Vil prøve at lave 2 og har 2. 3 liters forme men er de for store?
Linette E Blankensteiner
Lækkert franskbrød!
Jeg komme også hørfrø, græskærkerner
og andre kerner i ( ligge dem i gær-mælken i mens den står et par min og bliver aktiv).
Lisbeth Broholm
Lækkert brød som jeg har bagt mange gange. Generelt savner jeg en kommentar ved dine dejlige og fremragende opskrifter om retten er fryseegnet. Venlig hilsen Lisbeth Broholm
Holger Rørby Madsen
Hej Lisbeth
God pointe med fryseegnet, og jeg er faktisk begyndt at notere ved opskrifterne. I dette tilfælde med franskbrødet kan det sagtens fryses ned. Jeg skærer det gerne i skiver inden turen i fryseren.
Alt det bedste
Holger
Annemette Heinsøe-Schjerlund
10 stjerner super lækkert brød. God krumme god smag. Mums skal helt sikkert gemmes opskriften
Laila
Super lækkert brød og nemt 👍🏼
Mari Damgård
Lige et spørgsmål: skal der virkelig bruges 2 + 25 g gær til 2 brød?
Holger Rørby Madsen
Hej Mari
Yes - det skal der. Så det er 50 gram til to franskbrød 🙂
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Birte Voss
10 Stjerner her fra 👍Det bedste brød jeg nogensinde har lavet.Lækkert let og luftigt ,og nemt at lave .🤩