Se hvordan du laver den bedste æblekage med marcipan. Æblekagen bages i et ildfast fad, der er beklædt med bagepapir. Kagen skal have 50 minutter i ovnen.
Æblekage med marcipan. Det er da noget af det allerbedste. Her er æblekagen bagt i et fad (eller bradepande), og brug gerne de lækre, danske æbler.
Æblekage er en klassisk dansk kage, der her også er bagt med kanel og kartoffelmel.
Kagen er god til en kop kaffe, men også som en god kage at tage med på arbejdspladsen, når det er din tur til at give kage.
Jeg har her anvendt to æbler af normal størrelse, men hvis æblerne er små, skal du anvende lidt mere. Men prøv dig frem, og spar endelig ikke på æblerne i æblekagen.
Opskrift på æblekage med marcipan
Hjemmebagt æblekage med marcipan og kanel
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 150 gram rørsukker
- 1 teskefuld vaniljesukker
- 3 æg
- 150 gram hvedemel
- 2 teskefulde kanel
- 1 teskefuld bagepulver
- 150 gram smør
- 100 gram marcipan gerne kold
- 2 æbler
- 2 spiseskefulde kartoffelmel
Sådan gør du
- Smelt smørret i en kasserolle, og sæt det til side til afkøling.
- Kom rørsukker, vaniljesukker og de tre æg i en skål, og pisk det luftigt. det tager nogle minutter, så hav lidt tålmodighed.
- I en anden skål blander du hvedemel, kanel og bagepulver sammen.
- Bland nu melblandingen sammen med æggemassen, og rør det sammen med en dejskraber eller grydeske. Her skal du ikke bruge en el-pisker!
- Rør nu gradvist smørret ind i dejen sammen med groftrevet marcipan (50 gram). Lad den hvide valle blive tilbage i gryden - den klæder ikke kagen eller smagen.
- Æblerne skræller du, fjerner kernehusene, og skærer dem i små tern. Bland dem med lidt kartoffelmel.
- Beklæd en bradepande (cirka 25 gange 20 centimeter) med bagepapir, og fordel dejen i den.
- Riv marcipanen (de sidste 50 gram) groft over kagen.
- Læg æblestykkerne over, og pres dem ganske let ned i dejen, så både marcipan og æblestykker kommer let ned i kagedejen.
- Bag nu din æblekage med marcipan i ovnen ved 170 grader varmluft. Bagetiden er cirka 50 minutter.
- Stik i den med en kødnål, og hvis dejen ikke hænger fast, ja så er kagen færdigbagt.
Tips
Tag den færdigbagte æblekage med marcipan ud og lad den køle af inden servering.
Anret den med en god klat letpisket fløde eller creme fraiche.
Se også mine opskrifter på:
Hej Pia
Tak for det, og jeg tror blot jeg ville lave to gange opskriften. Og lave dem i to forskellige ildfaste fade eller bradepander. Så er du sikker på de bliver perfekte. Det kan være svært med store bradepander.
God fornøjelse - de bedste hilsner
Holger
Hej Holger
Din opskrift lyder meget lækker, og jeg vil gerne lave den til gæster. Vi bliver ca.. 15 voksne. Hvor mange portioner tror du jeg skal lave og tror du det kan fungere at lave kagen i en bradepande?
På forhånd tak for hjælpen.
De bedste hilsner
Pia
Hej Marianne
Ingen grund til panik 🙂
Du kan sagtens lave æblekagen i en smurt springform med en diameter på cirka 20 centimeter. Eller et ildfast fad med lidt andre mål, men hvor størrelsesforholdet er nogenlunde det samme. Er din form eller fad lidt mindre, bliver kagen selvfølgelig lidt højere, og skal derfor bages en smule mere. Og omvendt hvis den er mindre.
De bedste hilsner
Holger
Kan ikke opdrive en form der er 25x20,hvad kan jeg bruge i stedet for,evt en springform( str.?)🤔
Hej Doris
Jeg har ikke prøvet at fryse denne æblekage, da den altid er blevet spist inden. Men umiddelbart burde det ikke være noget problem, så det ville jeg ikke være bange for at prøve.
Skriv meget gerne lige hvordan det gik 🙂
Fortsat god dag til dig - de bedste hilsner
Holger
Hej, kan den evt fryses og varmes op gæsterne kommer.
En rigtig lækker kage har bagt den 6gange da den er meget populær har dog ændret lidt på
Opskrift bruger kun en lille halv teske bagepulver og 4 æbler servere med pisket fløde blandet
med cremfreise vanilje lidt lime
Hvordan opbevare jeg den bedst indtil servering? Og kan den eventuelt lunes lidt inden servering? Tænker at lave den om formiddagen og så skal den først serveres om aftenen
Hej Annelise
Tak for henvendelsen, og jeg har nu præciseret opskriften. Du bruger halvdelen af marcipanen i æblekagen, mens den anden halvdel rives over.
God fornøjelse med den dejlige æblekage 🙂
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk
Hvormeget marcipan skal der i kage og hvormeget ovenpå.