Her får du min meget nemme opskrift på hindbærkager. En simpel dej uden æg eller mælk, og fyldet er den skønneste hindbærmarmelade. God opskrift til børn.
Disse hindbærkager er super nemme at lave, og så er de klar på få minutter.
Dejen røres nemt sammen i røremaskine, og den indeholder hverken æg eller mælk.
I stedet anvendes koldt smør, som røres sammen med mel og bagesukker.
I stedet for bagesukker kan almindelig sukker selvfølgelig anvendes. Du bruger samme mængde.
Du kan også variere smagen ved at anvende andre slags marmelade. Abrikosmarmelade eller rabarbermarmelade er også godt til disse kager.
Opskriften giver 12 kager med hindbær.
Ingredienser til hindbærkager
70 gram bagesukker
5 gram bagepulver
160 gram hvedemel
10 gram vaniljesukker
125 gram smør
12 teskefulde hindbærmarmelade
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og underluft.
- Vej bagesukker af sammen med bagepulver, hvedemel, vaniljesukker og koldt smør i tern.
- Kom det i skålen til din røremaskine og sæt kagespartel på.
- Kør dejen sammen til en jævn masse, men kør den ikke længere end dejen netop er samlet.
- Tag dejen ud på et bord med en smule mel på. Dejen vejer omkring 375 gram, og den skal nu deles i 12 lige store stykker, der vejer cirka 30-32 gram pr. styk.
- Trilles til kugler og dejen er meget nem at arbejde med.
- Læg kuglerne i muffinsforme og lav en fordybning i midten af hver kugle.
- Kom forsigtigt en teskefuld hindbærsyltetøj i hver fordybning.
- Bag de nemme hindbærkager i cirka 15 minutter indtil de er let gyldne.
De færdigbagte hindbærkager køles af i formene inden de serveres.
Se også min opskrift på:
Comments
No Comments