Opskriften på en perfekt og helstegt oksefilet med hvidløg. Oksefileten laves i ovn, og er klar når kernetemperaturen er 57 grader.
Her kan du se hvordan du laver en helstegt oksefilet i ovn, og det er altså en hel oksefilet på cirka tre kilo.
Anvend et stegetermometer, og tag oksefileten ud af ovnen når den har en kernetemperatur på 57 grader.
Da der er tale om en steg på cirka tre kilo, er der rigeligt med kød til 10-12 personer. Rester kan blandt andet anvendes til en biksemad.
Ingredienser til helstegt oksefilet
1 oksefilet på cirka tre kilo
4 teskefulde salt
3 spiseskefulde balsamico
0,5 deciliter olie
4 fed hvidløg
BBQ-krydderi
Fremgangsmåde
- Start med ridse krølfedtet på oksefileten i skrå tern, men uden at skære ned i kødet.
- Så giver du oksestegen en god omgang salt, og lader det trække en time.
- Smør så oksefileten med balsamico.
- Kom en god klat smør på en meget varm pande, og brun oksestegen grundigt på alle sider.
- Tag stegen af.
- Pres hvidløgsfed ned i olien, og smør nu oksefileten ind i hvidløgsolien.
- Krydr også med et BBQ-krydderi efter eget valg (kan udelades, men giver en ekstra god smag).
- Varm ovnen op til 200 grader varmluft, og læg oksefileten i et stort ildfast fad. Kom også lidt oksefond ved.
- Stik et stegetermometer ind midt i oksefileten, og steg den indtil den har en kernetemperatur på 57 grader. Så er stegen rosa, men IKKE rå!
- Det tager omkring 45 minutter, men hold øje med kernetemperaturen, så du får den ud ved de 57 grader.
- Pak oksestegen ind i sølvpapir, og lad den trække i 25 minutter.
- Hæld oksefonden i en kasserolle, og her kommer du også skyen fra det indpakkede kød i. Kog op, giv den lidt fløde, smag til med salt og peber, og jævn med lidt Maizena, der udrøres i lidt koldt vand. Hvis du altså skal bruge sovs 🙂
- Skær oksefileten i skiver på tværs af fibrene.
Servér med ovnbagte kartofler og spidskålssalat.
Note: Hvis du har en større eller mindre oksefilet er stegetiden selvfølgelig længere eller kortere, men kernetemperaturen skal stadig være på 57 grader.
Mmmmm den oksefilet ser lækker ud. Må prøves.
V H Sofie