Opskrift på hel kylling med karrysovs. Kyllingen steges i stegepose i ovnen, og serveres med kogte ris og en god karrysovs.
Til en ovnstegt hel kylling med karrysovs til fire personer skal du bruge:
1 kylling på cirka 1.500 gram (gerne en økologisk kylling)
Lidt salt, sort peber og paprika
Karrysovs laver du af
25 gram smør
2 strøgne spiseskefulde hvedemel
2 deciliter hønsefond
Cirka 2 deciliter mælk
2-3 teskefulde gul karry
Salt og friskkværnet peber
+ kogte ris (koges som anvist på pakken
Sådan laver du hel kylling med karrysovs:
Rengør kyllingen, og krydr den med lidt salt, friskkværnet peber og paprika, som du lyster.
Læg kyllingen i en stegepose, luk posen og læg den i et ildfast fad.
Stil kyllingen ind i ovnen ved 200 grader varmluft, og giv den 75-80 minutter.
Tag kyllingen ud, og lad den hvile i stegeposen i 10 minutter inden du klipper eller skærer den ud , og anretter på et fad. Pynt gerne med frisk timian (som på billedet).
Inden da koger du ris og laver karrysovs.
Smelt smørret til karrysovsen i en kasserolle, og pisk melet ud i det smeltede smør.
Kom karry ved - start med to teskefulde.
Pisk så hønsefonden gradvist ind i sovsen, og derefter mælk. Du skal bruge cirka to deciliter mælk, men kom mælk i karrysovsen indtil den har den rette konsistens.
Smag sovsen til med salt, friskkværnet peber - og eventuelt lidt mere karry.
Anret med kylling, karrysovs, ris og kogte ærter.
Del dine ideer og tanker med os andre her: